Turizm sektörü Kovid-19 salgını sonrası döneme odaklandı

Turizm sektörü Kovid-19 salgını sonrası döneme odaklandı
Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin üst düzey yöneticileri, Kovid-19'un etkisiyle yaşanan zorlu sürecin, salgın sonrasında atılacak adımlarla aşılıp kayıpların telafi edilmesini ve bu alanda kapsamlı bir dönüşüm yaşanmasını bekliyor.

Turizm sektörü korona sonrasına odaklandı

Yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) en çok etkilenen sektörlerden biri olan turizmde gözler, salgın sonrası sürece odaklandı. Sektörün önde gelen temsilcileri, salgın sonrası sıkıntılı sürecin hızla aşılarak kayıpların telafi edilmesini ve sektörde kapsamlı bir dönüşüm yaşanmasını öngörüyor. 

Turizm işletmelerinin temsilcileri, AA muhabirine, telekonferans sistemiyle yaptıkları değerlendirmede, sektörün bugünkü durumunu ve gelecek beklentilerini anlattı.

HIS Travel Türkiye Genel Müdürü Emre Özkur, Japonya menşeli bir firma olarak Kovid-19'dan en fazla etkilenen bölgede yer aldıklarını belirterek, bu dönemde en çok karşılaştıkları problemin rezervasyon iptalleri olduğunu söyledi. Ocak ayından itibaren Kovid-19'un etkilerini hissettiklerine işaret eden Özkur, bu dönemde en çok iptal talebini Avrupa'dan aldıklarını bildirdi.

Özkur, salgının dünya turizmi gibi küresel çalışan acenteleri de etkilediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız krizi, birçok değişimi beraberinde getirecek bir sürecin başlangıcı olarak görüyoruz. Global anlamda münferit seyahatin yükselmekte olan trendini bu krizle daha fazla hissetmeye başlayacağız. Özellikle deneyim içerikli münferit tur paketlerinin öncelikle yurt içi, daha sonra yurt dışı turlarda ön plana çıkmasını bekliyoruz."

Salgın sonrasında turizmde "segmentasyon"un ön plana çıkmasını beklediklerini ifade eden Özkur, "Yani aile ise aileye özel paketlerin, balayı ise balayına özel paketlerin sunumunun acenteler açısından önem kazanacağını düşünüyorum." dedi.

Turistlerin izolasyon ve sağlık konularında artık daha titiz davranacağını vurgulayan Özkur, şu değerlendirmede bulundu:

"Muhakkak deneyim ve kişiye özel segmentte özel turların artacağını düşünüyorum. Türk turizmi için söylenecek çok şey olmakla beraber, gerçek anlamda turizmi ana iş kolu olarak görüp sistem yatırımlarını tamamlamış, müşteri haklarını koruyabilen firmaların öne çıkacağını bekliyorum. Bu konu da çok önemli. Müşteri haklarını koruyup koruyamama konusu da salgın süresince çok önem kazandı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.