Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı su ürünleri istatistiklerini yayınladı. Toplam su ürünleri üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 7,6 azalarak 933 bin 194 tona geriledi. Bu üretimin 356 bin 70 tonu avcılık, 577 bin 124 tonu ise yetiştiricilik yoluyla elde edildi.
Avcılık yoluyla elde edilen su ürünlerinde yüzde 21,6'lık bir düşüş yaşandı. Deniz ürünleri avcılığı yüzde 23,3 azalırken, iç su ürünleri avcılığı yüzde 0,2 arttı. 2024'te avlanan deniz balıklarının miktarı 290 bin 68 ton olarak gerçekleşti. En çok avlanan balık türü 153 bin 175 tonla hamsi olurken, onu 49 bin 278 tonla palamut ve 17 bin 818 tonla sardalya izledi.
Yetiştiricilik üretimi ise 2024'te yüzde 3,7 artış gösterdi. Toplam yetiştiricilik üretiminin 405 bin 742 tonu (%70,3) denizlerde, 171 bin 382 tonu (%29,7) ise iç sularda gerçekleşti. İç sularda en çok yetiştirilen balık türü 170 bin 905 tonla alabalık olurken, denizlerde ise 165 bin 55 tonla levrek ve 155 bin 279 tonla çipura öne çıktı.