Tırnak makaslarındaki deliğin sırrı çözüldü! Meğer önemli bir detaymış

Tırnak makaslarındaki deliğin sırrı çözüldü! Meğer önemli bir detaymış

Tırnaklarımızı kesmemize yarayan tırnak makaslarının arkasındaki geniş delik bakın ne işe yarıyormuş…

Tırnaklarımızı düzgün ve biçimli kesmemize olanak tanıyan tırnak makasları standart bir yapıda bulunurlar. Hemen hemen hepsinde, tırnakları kesmeye yarayan makas bölümünün dışında bir törpü ve arka bölümde de geniş bir delik bulunur. Çoğunlukla bu delikten geçen bir de metal zincir yer alır.

Tırnak makaslarının üzerindeki deliğin ne işe yaradığını öğrenince çok şaşıracaksınız.

nagelpflege-teaser.jpg

BU DELİĞİN NE İŞE YARADIĞINI ÇOĞUNLUK BİLMİYOR

Kişisel bakım için önemli aletlerden olan tırnak makasları her evin vazgeçilmez nesnesidir. Tırnaklarımızı kesmemize yarayan tırnak makaslarıyla ayrıca tırnaklarımızı törpüleyebiliriz. Bu makasların metal yapılarında bulunan geniş delik ise ne işe yaradığı konusunda merak uyandırabilir.

Birçok kişi bu deliğin tırnak makasını taşımak için zincirinin geçmesi için yapıldığını düşünür. Ancak gerçek bambaşkadır.

323884.jpg

KULLANABİLMEK İÇİN BU DELİK OLMAK ZORUNDA

Tırnak makasının metal yapısının arka kısmında bulunan geniş delik olmasaydı, tırnak makasını kullanamazdık. Gerektiği gibi tırnak makasını kullanabilmek için bu delik olmak zorunda. Çünkü bu delik, tırnak makasının üzerindeki bileşenleri bir arada tutma işlevi gösteriyor.

makas5.webp

Bu deliğin içerisinden geçen zincir olduğu da görülür. Bazı tırnak makaslarında zincir mutlaka bulunur. Bu zincir, tırnak makasının elimizden kaymasını ve olası yaralanmaları önlemek için kullanılır. Parmağımıza geçirdiğimiz zincir, makası sabit tutabilmemize yarar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.