Tıpatıp aynısı yapıyorlar! O 'İndirim' haberine sakın inanmayın

Tıpatıp aynısı yapıyorlar! O 'İndirim' haberine sakın inanmayın

Yaz sezonu resmen başlarken tatilciler uygun ve güzel otel arayışı içerisine girdi. Ama hemen hemen her sektöre parmağını sokan dolandırıcılar tabi ki otel sektöründen de geri kalmadı.

Dolandırıcıların kullanmış olduğu bu yöntemle birlikte vakaların çok fazla artması üzerine Emniyet’ten vatandaşlara çok önemli bir uyarı geldi.

PEŞ PEŞE MESAJ ATIYORLAR

Peş peşe mesaj ve e-posta atan dolandırıcıların ‘Fırsat indirim’ şeklindeki mesajları konusunda Emniyet dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Picture background

Tur Operatörleri Platformu Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, "Yaz döneminde sahte sitelerle, sahte mesajlarla insanları kandırıyorlar. Bu hem Türk turizmine zarar veriyor hem de tüketicileri mağdur ediyor." dedi.

TIPATIP AYNISINI YAPIYORLAR

Artık bu işin ehli olan dolandırıcılar o kadar profesyonel bir şekilde işlerini yapıyorlar ki otel sitelerinin tıpatıp aynısını yaparak vatandaşları ağlarına düşürüyorlar.

Bu konuyla ilgili konuşan Polatoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bir otelin web sitesini taklit ediyorlar. Otelin sattığı fiyatın neredeyse yarısına turu satıyorlar. Buna inanan tüketici parasını gönderiyor. Gittiklerinde otelde böyle bir rezervasyon olmadığını görüyorlar.’’ Dedi.

Picture background

MESAJ ATIYOR YA DA ARIYORLAR

Her detayını düşünen dolandırıcıların uygulamış olduğu bu taktikte ise vatandaşları cezbeden kelime ise ‘İndirim’ oluyor.

Emniyet ve uzmanlar tatilcilerin bu türlü bir olayla karşı karşıya kalmamaları için uyarıda bulunarak tatil yapacakları oteli birebir aramaları ve internet sitesinin gerçekliğini çok iyi kontrol etmeleri gerektiğini söylediler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.