Tiktok fenomenleri yıkan haber! AK Partili isim açıkladı: İşin sonu Tiktok yasağına kadar gidecek

Tiktok fenomenleri yıkan haber! AK Partili isim açıkladı: İşin sonu Tiktok yasağına kadar gidecek
Tiktok kullanıcılarının korkulan rüyası Tiktok'un Türkiye'de yasaklanacağı konusuna ilişkin TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman'dan bir açıklama geldi.

Tiktok’un Amerika'da yasaklanacağını söyleyen AK Partili isim Hüseyin Yayman, her ne kadar yasaklara karşı olsalar da Türkiye 'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidebileceğini söyledi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonunda bir açıklama yapan Yayman, sosyal medyadaki trolleşmenin tehlikelerine dikkat çekerek trolleşme tehlikesiyle sadece basının değil, siyasetin de karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hüseyin Yayman, trolleşme tehlikesinin ne yönetilebilir, ne sürdürebilir ne de kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

'TÜRKİYE'DE TİKTOK SÜRECİ YASAKLAMAYA KADAR GİDEBİLİR'

Yayman, sosyal medya platformlarından özellikle Tiktok'la ilgili Kamu Politikaları Direktörü'nün yanıtlarını ikna edici ve tatmin edici bulmadıklarını dile getirdi.

Artık mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıya olduklarını söyleyen Yayman, milletvekilleri olarak söz hürriyetini, fikir hürriyetini savunduklarını ancak sonuçta bir kamu düzeninin sağlanması gerektiğini söyledi.

Çocukların korunması, ailenin korunması, gençlerin daha sağlıklı bir ruh yapısıyla büyümesi gerektiğini anlatan Yayman komisyonlarını da bir şeyler yapması gerektiğine dikkat çekerek konuyu tartışmaya açtığını aktardı.

Yayman, komisyon olarak yasaklamalara karşı olduklarını ancak Türkiye'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidebileceğini söyledi.

"X'E SON KEZ ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

X'in Türkiye'deki durumuna ilişkin de açıklama yapan Yayman, en son X platformunu Türkiye'de temsilcilik açmaya davet ettiklerini hatırlatarak dijital mecralara seslendi.

Hiç kimse dokunulmaz olmadığını, kimsenin kendisini yasamanın, yargının, yürütmenin üzerinde göremeyeceğini vurgulayan Yayman, hiçbir platformun kendisini içinde bulunduğu ülkenin kanunlarının, hukukun üstünde kendini göremeyeceğini söyledi.

Yayman, X'in Kanada, Fransa, İngiltere, Avusturya, Danimarka'da yaptığı işbirliği gibi Türkiye'nin de hukukuna, kanunlarına uyması gerektiğini söyledi.

X'e son kez çağrıda bulunduklarını söyleyen Yayman, "Ya Türkiye'ye geleceksiniz ya da sonuçlarına katlanacaksınız." diye konuştu. X'in Türkiye'de temsilcilik açacaklarını söylediklerini ancak bunun sözde kaldığını vurgulayan Yayman, tüm sosyal platformların Türkiye'ye gelip Türkiye'ye ilişkin düşüncelerini, Türkiye'de yapmak istediklerin anlatırken X'in kendini üstün görmesinin kabul edilir bir şey olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.