Televizyon dizileriyle ilgili flaş karar! Ekonomik kriz bir sektöre daha sıçradı

Televizyon dizileriyle ilgili flaş karar! Ekonomik kriz bir sektöre daha sıçradı
Türkiye’nin ekonomik dar boğazı, dizi sektörünü de etkisi altına alarak, o televizyon dizileriyle ilgili çarpıcı bir karar alındığı ortaya çıkarttı.

Bu yıl, her yaz çekilen yaz dizilerinin bu sene çekilmeyeceği ortaya çıktı. Türkiye, ABD’den sonra dünyada en çok dizi satan ülke olmasına rağmen, dizi endüstrisi artan maliyetlerle karşı karşıya kaldı.

MALİYETLER 10 KAT ARTTI

Üç yıl öncesine göre, bir dizi bölümünün maliyeti 1 ila 1,5 milyon TL iken, şu anda bu rakam 10 milyon TL’yi neredeyse aşıyor. Prodüksiyon maliyetleri, oyuncu ücretleri, senaristler, yönetmenler ve teknik ekip ücretleri gibi her alanda maliyetler nerdeyse 10 kat arttı.

Picture background

Geçmişte olduğu gibi, reklam gelirlerinin de aynı oranda artış göstermesi de birçok dizi final yaptı. Diziler, yayınlandığı saatte reklam gelirleriyle maliyetlerini karşılayamaz hale geldiğinde, kanallar, yurt dışı satış garantisi olmadığı sürece dizileri daha erken sonlandırmaya başladılar. Bu mali tablo, yazlık dizi hazırlıklarına ciddi anlamda etki etti.

Picture background

YAZ DİZİLERİ ÇEKİLMEYECEK

Ortaya çıkan son haberlere göre ise, ARC Film ve D Media gibi büyük yapımcıların, yazlık dizi projelerinden vazgeçtikleri ortaya çıktı. Artan maliyetler nedeniyle bu yıl hiç yazlık dizi çekilmeyeceği sektör temsilcileri tarafından öngörülüyor.

Ayrıca, ekonomik krizin Eylül sezonundaki dizi sayısını da azaltması beklenirken, kanalların 7 güne 7 dizi gibi yoğun yayın politikalarından vazgeçip daha az dizi yayınlamaya başlayacağı da gündemde konuşulan bir konu olarak ortaya çıkıyor.

Ekonomik kriz hemen hemen her ürün, hizmet ve sektörde etkisini gösterirken bu gelişmelerle birlikte televizyon sektörünü de derinden etkilediği net bir şekilde anlaşılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.