Ormanlardan toplanan Tavşan Memesi otu ve Silcan meyvesinin bir araya getirilerek hazırlanan Kokina buketleri, yılbaşı süslemeleriyle birleşerek çiçekçilerin satışlarını artırdı.
Kokina çiçeği, Tavşan Memesi otu üzerine Silcan adı verilen meyvelerin yapıştırılmasıyla hazırlanıyor. Çiçekçiler bu doğal malzemeleri, kuru portakal dilimleri, çam ağacı dalları ve yılbaşı süsleriyle zenginleştirerek estetik buketler haline getiriyor. Çiçekçi Adem Köseoğlu, Kokina’nın yılbaşında en çok tercih edilen ürünlerden biri olduğunu belirterek, “Günde 30-35 adet çiçek buketi satarken Kokina buketinden 100 adete kadar satış yapabiliyoruz. Talep oldukça yoğun. Fiyatlarımız ise 500 ila 750 lira arasında değişiyor,” dedi.
Kokina çiçeğinin şans ve mutluluk getirdiği inancı, özellikle yılbaşı döneminde popülerliğini artırıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi çiçekçilerin yüzünü güldürürken, Kokina buketleri yok satıyor. Çiçekçiler, yılbaşına özel talepleri karşılamak için hazırlıklarını erkenden tamamladıklarını ve Kokina’nın yılbaşı geleneğinin bir parçası haline geldiğini ifade ediyor.