Tavan yapan hisselere 1 ay yasak getirildi: Yatırım yapanlar yandı

Tavan yapan hisselere 1 ay yasak getirildi: Yatırım yapanlar yandı

Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse hakkında brüt takas tedbiri kararı veya kredi işlem yasağı kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından borsada işlem gören 4 hisse hakkında 1 ay süreyle brüt takas tedbiri veya kredili işlem yasağı kararı alındı.

borsa.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören DYO Boya Fabrikaları (DYOBY) ile Vakıf Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı (VKFYO) hisseleri hakkında kredi işlem yasağı ve Denge Yatırım Holding (DENGE) ile ERSU Meyve ve Gıda Sanayi (ERSU) hisseleri hakkında brüt takas tedbiri kararı alındı. Hisseler hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 20 Haziran 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

Borsa İstanbul tarafından hakkında yasak veya tedbir kararı alınan hisselerin nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu. Borsada işlem gören DENGE hisseleri yüzde 10 değer kazanarak 4,490 TL seviyesinden, VKFYO hisseleri yüzde 10 değer kazanarak 24,880 seviyesinden ve DYOBY yüzde 10 değer kazanarak 64,900 TL seviyesinden haftanın ilk işlem gününü kapatırken ERSU hisseleri yüzden 6 değer kaybederek 25,800 TL seviyesinden günü tamamladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.