Tapu sahiplerine 3.258 TL para iadesi yapılacak!

Tapu sahiplerine 3.258 TL para iadesi yapılacak!

Konutu olan birçok tapu sahibini ilgilendiren karar çıktı.

Emlak vergisi son ödeme tarihi yaklaşırken, binlerce kişinin fazla emlak vergisi ödediği ortaya çıktı. Emlak vergisi muafiyet hakkından haberdar olmayıp ödeme yapan kişiler, başvuru yaptıkları takdirde fazla ödedikleri tutarı geri alabilecekler.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.pngÜlkemizde tapu sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlüdür ancak bazı durumlarda sıfır oranlı emlak vergisi uygulanabiliyor. Devlet, vergide adaleti sağlamak ve maddi durumu yetersiz kişileri korumak adına emlak vergisi muafiyeti tanıyor ve taşınmaz sahiplerine bu hakkı sunuyor.

EMLAK VERGİSİ MUAFİYETİ NEDİR?

Tek evi olan, emekliler, ev hanımları, işsiz kişiler, gaziler ve şehit eşi ile çocuklarına ait taşınmazlarda, 200 m²'yi aşmayan konutlar için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanır. Bu kişilerden emlak vergisi tahsil edilmez. Ancak bu haktan yararlanmak için tek tapu sahiplerinin belediyeye başvuru yapması gerekiyor.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083502.pngEmlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Bu tarihe kadar kimliği ile ödeme yaptığı belediyeye giden tek tapu sahipleri, emlak vergisi muafiyeti dilekçesi doldurarak bu yıl ödeyecekleri vergiden muaf olurken, geriye dönük 5 yıllık para iadesi de alabilirler.

Ödemeler belediyeler tarafından yapılmakta olup, kişinin ödediği toplam para üzerinden gerçekleştirilecektir. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından verilen emsal karara göre, emekli maaşı dışında geliri olmayan emekliler, geliri olmayan ev hanımları, işsizler, devletin verdiği maaş dışında maaşı olmayan gaziler ve şehidin eşi ile çocukları bu haktan yararlanarak para iadesi alabilirler.

ekran-goruntusu-2024-05-23-082950-1.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.