Taksilerde kamera zorunluluğuna erteleme kararı

Taksilerde kamera zorunluluğuna erteleme kararı

Toplu taşıma araçları ve taksiler için kamera zorunluluğu yürürlüğe konulmuştu. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nun talebi üzerine taksileri ve diğer toplu taşıma araçlarını kapsayan bu zorunluluk 2024 yılına ertelendi.

Başta İstanbul olmak üzere birçok şehrin sorunlarından biri olan taksiler ve diğer toplu taşıma araçlarına yönelik kamera zorunluluğuna ilişkin bir uygulama yürürlüğe konulmuştu. Uygulamanın yürürlüğe giriş tarihi önce 2021 yılı sonu, sonra 2022 sonu olarak belirlenmişti. Fakat Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu''nun talebi üzerine alınan yeni bir kararla bu zorunluluk 2024 yılına ertelendi. Taksiler ve diğer toplu taşıma araçlarına ilişkin kamera takma zorunluluğuna ilişkin düzenleme bu yıl da yürürlüğe girmeyecek.

Türkiye''nin en büyük sorunlarından biri, taksiler. Özellikle İstanbul''da taksiye binebilmek için insanlar yarışır hale geldi. Turistik bölgelerde Türk yolcu almaktan kaçınan bazı taksi şoförleri, insanları isyan ettirir oldu.

Taksi ve diğer toplu ulaşım araçlarıyla ilgili kamera takma zorunluluğunun ulaşımda kaliteyi artırması bekleniyordu. Cihaz temini bahanesi Ancak yıllardır ertelenen düzenleme, bu yıl da yürürlüğe girmiyor. Özellikle ilçelerde cihaz temininde güçlüklerle karşılaşıldığı, taşımacı esnafın cihazları temin edemediği, teknik altyapının donanımsal olarak hazırlanamadığı gerekçeleriyle, taksi ve benzeri araçlarda kamera uygulaması 2024 yılına kadar yürürlüğe girmeyecek.





 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.