Starbuck’a ağır darbe! Yıllar sonra bir ilk

Starbuck’a ağır darbe! Yıllar sonra bir ilk
ABD’li kahve devi Starbucks’a büyük darbe! 4 yıl sonra ilk kez yaşandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti. İsrail’e saldırıları nedeniyle tepkiler büyürken Starbucks’a Gazze’de yaşanan katliam nedeniyle boykot başladı.

İsrail’e tepki gösteren vatandaşlar Starbucks’a boykot kararı aldı. Boykot ve protestolara maruz kalan Starbucks’ın gelirlerinde düşüş görüldü. ABD'li kahve zinciri Starbucks, 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

223214.jpg

Bilançoya göre, şirketin gelirleri ocak-mart döneminde yıllık bazda yüzde 2 azalışla yaklaşık 8,6 milyar dolara gerilediği görüldü. Piyasa beklentileri şirketin bu dönemde 9,1 milyar dolar gelir sağlaması yönünde olurken ünlü kahve zincirinde gerileme kaydedildi.

4 YIL SONRA DÜŞÜŞ YAŞADI

Gelirin yanı sıra Starbucks mağaza satışları da yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüş yaşarken mağazalarının trafiği de yüzde 6 azaldı.

Açıklanan bilançoda şirketin geçen senenin ocak-mart döneminde 79 sent olan hisse başına karı, bu yılın aynı döneminde 68 sente indi.

starbucks-800x450-jpg.webp

Konuya ilişkin açıklama yapan Starbucks'ın Üst Yöneticisi (CEO) Laxman Narasimhan, düzenlediği yatırımcı telekonferansında, "Bu çeyrekteki performansımız hayal kırıklığı yarattı ve beklentilerimizi karşılamadı." ifadelerini kullandı.

Zorlu bir çalışma ortamıyla karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Narasimhan, önceki çeyrekteki ters rüzgarların sürdüğünü anlattı.

Narasimhan, bazı önemli pazarlarda, daha temkinli bir tüketici etkisini hissetmeye devam ettiklerini belirterek, kötüleşen ekonomik görünümün de müşteri trafiği üzerinde baskı oluşturarak satışları etkilediğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.