Soğuk baklavayı evde yapmak bu yöntemle çok kolay '40 yıllık tatlıcı sırrı'

Soğuk baklavayı evde yapmak bu yöntemle çok kolay '40 yıllık tatlıcı sırrı'

Ramazan Bayramı’nda tatlılar sofraların olmazsa olmazlarından birine dönüşüyor.

Sofralar genellikle kalabalık olduğundan daha fazla porsiyonu daha az zamanda çıkarabilmek adına ev hanimlari pratik tatlıları tercih ediyor.

Ancak geçmişten günümüze Ramazan Bayramı'nın gözdesi kabul edilen bir tatlı var;Baklava… farklı çeşitleri ve ağızda dağılan yapısıyla yıllardır sofraların özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olarak tüketilmeye devam ediyor.

Baklavanın bir çeşidi olan soğuk baklava, son dönemlerde hem serinletiyor olması sebebiyle hem de hafif olması gerekçesiyle tercih ediliyor.

Peki en kolay soğuk baklava nasıl yapılır? Sizin için ustaların sırrını derledik…


Malzemeler
Yufka

Ceviz veya fındık içi

Şerbet için: Su, şeker, limon suyu

Tereyağı veya margarin

Yapılışı:

Yufkaları tezgaha serin.

Üzerine eritilmiş tereyağı veya margarin sürün.

İnce doğranmış ceviz veya fındık içini serpiştirin.

Yufkaları rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.

Dilimlediğiniz baklava parçalarını servis tabağına alın.

Şerbet için su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.

Soğuyan şerbeti baklavanın üzerine dökün.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.