Sinop'ta, 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, yöresel yiyeceklerin tanıtımı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, yöresel ürünler tezgahlarını ziyaret ederek ürünleri incelediler.
Yöresel ürünler tezgahı açan Sezgin Küçük, balıklı mantı ve etli ekmek gibi yöresel lezzetleri tanıttıklarını belirtti. Küçük, "Sinop yöresi için nokulumuz çok önemli. Biz farklılık olarak da balık mantısı yaptık ve tanıttık. Talep de var, çok güzel" dedi. Funda Akalın ise, "Geleneksel Türk Mutfağı Haftası nedeniyle buradayız ve kültürel yemeklerimizi tanıtıyoruz. Gözleme, etli ekmek, balık mantısı, yöresel nokul ve bir çok ürünümüzü tanıyoruz, hem de satışa sunuyoruz. Talep çok güzel" şeklinde konuştu.
Esra Çakır, kendi mutfaklarında ürettikleri peksimet, pratik un helvası ve köy helvasını tanıttıklarını ifade etti. Boyabat ilçesinden gelen bal üreticisi Şükriye Satı Özcan da Boyabat Kadın Kooperatifi olarak etkinliğe katıldıklarını söyledi. Özcan, 650 kovana yakın arısı olduğunu ve Ayancık'ta kestane balı yaptıklarını, bu sene ise Erfelek'te bal üretimi yapacaklarını belirtti. Özcan, "Bal her sene her yerde olmaz. 4 senede bir olur. Biz de nerede nektar görüyoruz, oradayız. Bu mesleği bilen biri olarak katkı kullanmadan, çok dikkatli olarak balları üretiyoruz. Bal akım zamanı kesinlikle amitraz gibi zararlı maddeler kullanmıyorum. Sinop Üniversitesi analizli bin 300 prolin analizli balım çıktı. Bu da Anzer balına yakın. Ama biz sesimizi duyuramıyoruz. Anzer balının adı çıktı" dedi.
