Sığınmacılara ödeme sınırı getirildi! Resmen karar verildi

Sığınmacılara ödeme sınırı getirildi! Resmen karar verildi

Sığınmacılara yönelik yapılan aylık ödemeler sınırlama getirildi.

Özellikle Türkiye ve Avrupa olmak dünyanın birçok noktasında sığınmacı krizi yaşanmaya devam ediyor. Savaş ve siyasi nedenlerden dolayı ülkeleri terk eden insanlar başka ülkelere sığınarak yaşamına devam ediyorlar.

Ayrıca Mültecilik, hukuki bir statüdür. Mülteci olduğu iddiasıyla ülkesini terk eden ama mültecilik statüsü başvurusu sonuçlanmamış kişiler "sığınmacı" olarak adlandırılırken mülteci ise sığınma başvurusu kabul edilen kişi olarak tanımlanır.

siginmaci.jpg

Türkiye’de resmi olmayan rakamlara göre mülteci sayısı yüksek olduğu belirtilirken resmi statü kapsamında ise Ocak 2024 itibarıyla Türkiye'de "geçici koruma" statüsündeki Suriyeli sayısı resmi rakamlara göre yaklaşık 3 milyon 200 bin kişi olduğu kaydedildi. Bu rakam Türkiye'yi dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumuna getirdi.

Ayrıca Avrupa’da da Türkiye kadar olmasa da birçok sığınmacı bulunuyor. Özellikle Almanya Avrupa’nın en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda bulunuyor. Avrupa Parlamento seçimlerinde sığınmacı meselesi etkili olmuş Almanya’da sığınmacı karşıtlığı ile bilinen aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ise geçen döneme göre oylarını 4,9 puan artırarak yüzde 15,9'la ikinci parti konumuna yükseldi.

multeci1.jpg

SIĞINMACILAR KARA KARA DÜŞÜNECEK

Bu gelişmelerin ardından Almanya’da sığınmacılara yapılan ödemelerde sınırlama getirildi. Alınan karar doğrultusunda Almanya’da sığınmacılar aylık 50 euro nakit ödeme sınırı getirildi. Eyalet başbakanları, Berlin’deki toplantıda bu konuda anlaşırken söz konusu karar, Almanya'da sığınmacıların nakit ihtiyaçlarını sınırlamayı hedeflediği belirtiliyor.

DW Türkçe'nin haberine göre Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, Berlin’deki Eyalet Başbakanları Konferansı sonrası yaptığı açıklamada, 16 eyalet başbakanının bu nakit ödeme sınırı üzerinde mutabık kaldığını kamuoyu ile paylaştı. Rhein, "Eyaletlerin bu konuda hemfikir olması çok önemli bir işaret" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.