Sıcak patates hayatına mal oluyordu ‘Günlerce komada kaldı’ Görenler inanamadı

Sıcak patates hayatına mal oluyordu ‘Günlerce komada kaldı’ Görenler inanamadı

Kars'ta annesinin dışarıda olduğu sırada sobanın üzerinde pişen sulu patatesi yiyen 6 yaşındaki Muhammet Emir Çiçek, nefes alamaz hale geldi.

Kars'ta annesinin dışarıda olduğu sırada sobanın üzerinde pişen sulu patatesi yiyen 6 yaşındaki Muhammet Emir Çiçek, nefes alamaz hale gelince Elazığ'a sevk edildi. Özel bir hastanede Uzman Dr. Güneri Atalan ve ekibinin tedavisi sonucu tedavi edilen ve 6 gün komada kalan Muhammet, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Elazığ'da özel bir hastanede Uzman Dr. Güneri Atalan ve ekibi tarafından kabul edilen Muhammet, 6 gün boyunca komada kaldı. Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümündeki doktorların da destekleriyle Uzm. Dr. Güneri Atalan ve ekibi, yemek borusunun etrafı, nefes borusunun üst kısmı ve ses tellerinin olduğu yerlerdeki hasarın toparladığını gözlemleyince boğazdaki deliği kapattı. Epilepsi hastası olan Muhammet, bu süreçte birçok kez nöbet geçirmesine rağmen sağlığına kavuştu ve taburcu edildi.

aw201612-03.jpg

UZMANLARIN UYARISI

Uzman Dr. Güneri Atalan, çocukların aşırı sıcak ve aşırı soğuk beslenmeden kaçınmaları gerektiğini vurguladı. Atalan, "Çocuklarda özellikle aşırı sıcak ya da aşırı soğuk boğazı, nefes borusunu ya da yemek borusunu irritasyona yol açacak beslenmelerden kaçınmaları gerekiyor. Buradan anne ve babalara uyarımız olsun" dedi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Muhammet Emir Çiçek, annesinin dışarıda olduğu sırada sobanın üzerinde pişen sulu patateslerden yedi. Ardından fenalaşan Muhammet, önce Digor İlçe Hastanesine, ardından da Kars Devlet Hastanesine kaldırıldı. Nefes alamaz hale gelen Muhammet, trakeostomi denilen bir delikle havalandırma sağlanarak Elazığ'a sevk edildi.

aw201612-02.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.