SGK Uzmanı Özgür Erdursun gerçeği açıkladı ‘Emekli maaşı 25 bin 500 bin TL… ’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun gerçeği açıkladı ‘Emekli maaşı 25 bin 500 bin TL… ’

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşındaki gerçek rakamı açıkladı.

Pek çok emekli Temmuz maaş zammına gözünü çevirmişken acı gerçekte SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tarafından dile getirildi. Asgari ücret ile emekli maaşı arasındaki makasa Erdursun, dikkat çekti.

Ocak ayında emeklilere yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapılmıştı. Ancak yapılan maaş zammı sonrasında en düşük emekli aylığı 10 bin TL oldu. Emekliler ise maaşlarına yapılan zammın enflasyon karşısında bekleneni vermediğini dile getirdi.

emekl-21.jpg

EMEKLİ MAAŞI AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

4 aylık enflasyon farkına göre emeklinin maaşından yüzde 18,72 eridiği ortaya çıktı. Her geçen gün enflasyon karşısında değerini kaybeden maaşlara ise 6 aylık enflasyon farkına göre zam yapılacak. Enflasyon tahminlerine göre yüzde 25 ile 30 arası enflasyon rakamı bekleniyor. Emekliler ise maaşlarının 18 bin TL açlık sınırının çok altında kalmasına dert yanıyor.

emekl-1.jpg

ERDURSUN: 25 BİN 500 LİRA OLMASI GEREKİYOR

Temmuz ayı maaşlarına odaklanan emeklilere bir kötü gerçeği ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun, açıkladı. Erdursun, en düşük işçi emeklisinin aylığının 2002 yılında asgari ücretin yüzde 50 üstünde olduğunun altını çizdi.

Erdursun, “Şu anki rakamlarla en düşük emekli aylığının 25 bin 500 lira olması gerekiyor. Biz 10 bin TL kök aylığının 12 bin TL ile 12 bin 500 TL olacak mı? konuşuluyor. Millet kirasını nasıl ödeyeceğinin derdindeyken hükümet yetkililerinden; indirim, tatil, gibi destekler açıklıyor. Bu sefer de sorunu görmemeleri anlamına geliyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.