Selçuk Geçer: Büyük düşüşe hazır olun

Selçuk Geçer: Büyük düşüşe hazır olun
Uzman isim Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek ‘dikkatli olun’ uyarısında bulundu.

Pek çok yatırımcı elindeki varlıkları farklı yatırım araçlarında değerlendirmeye çalışıyor. Ancak son dönemde yaşanan piyasadaki dalgalanmalar yatırımcıları düşündürüyor. Uzman isim Selçuk Geçer, o yatırım aracını işaret ederek ‘dikkatli olun’ çağrısında bulundu.

PİYASADA HAREKETLİLİK

Döviz tarafında Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyelerine getirmesi sonrasında yükseliş eğrisi durma noktasında geldi. Öyle ki 1 aydır dolar 32 bandında yerini koruyor. Bitcoinde ise 74 bin dolar rekorunun ardından 56 bin dolara kadar sert bir iğne gerçekleşti. Ancak son günlerde bitcoin tarafında toparlanmalar dikkat çekiyor. Bitcoin piyasada anlık olarak 62 bin dolar seviyesinde işlem görüyor.

Döviz ve Bitcoin dışında İsrail ve İran arasındaki gerilim sırasında rekor yükseliş kaydeden ons altın ise son dönemde düşüşe geçti. Son olarak ons altın 2 bin 437 dolardan düşüş gerçekleştirerek 2 bin 319 seviyelerine demir attı.

dolar-9-001.jpg

GEÇER: DİKKATLİ OLUN

Piyasada yaşanan haraketlilik sonrasında altın tarafı merak edilmeye başlandı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, altın tarafında yatırımcıları uyardı. Geçer, "Bence 2 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilecek. Altının onsunda çok olağanüstü bir tabloyla karşı karşıya kalırsak, ekonomi ile ilgili rakamlarda ciddi bozulmalar görmeye başlarız. Hatta faiz artırımları konuşulmaya başlandığını da görürsek o zaman altındaki geri çekilme 1900'lü seviyelere bile gidebilir, dikkatli olun” şeklinde konuştu.

dolar-altin.jpg

YATIRIM NEDİR?

Belirli bir miktar paranın, zaman ve risk faktörlerini göz önünde bulundurarak, kar elde etmek hedefiyle yapılan işleve yatırım olarak bilinir. Yatırım yaparken genellikle hisse senetleri, döviz, kripto para, altın, tahviller, emtialar, gayrimenkul gibi çeşitli varlık ve araçlar talep görüyor. Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken faktörler arasında risk yönetimi, portföy çeşitlendirmesi ve uzun vadeli hedefler belirleme gibi unsurlar bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.