Scottish Straight kedi özellikleri

Scottish Straight kedi özellikleri

Scottish Straight Özellikleri ırka özgüdür. İskoç kedi ırkı familyası içerisinde yer alan Scottish Straight kediler dünya üzerinde, son yıllarda giderek daha da popüler bir gelmektedir.

Özellikle sahiplerine olan yakınlığı ve ev hayatı ile uyum sağlaması, Scottish Straight kedi cinsinin bilinen özelliklerindendir. Oldukça zeki bir kedi cinsi olması da onların popüler evcil kediler içerisinde yer almasını sağlamaktadır.

Scottish Straight kediler safkan bir kedi ırkı değildir. Yine en popüler kediler arasında gösterilen British Shorthair ve Scottish Fold kedi melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Scottish Straight Fiziksel Özellikleri

Scottish Straight fiziksel özellikleri ile pek çok kedi türü ile benzer olarak gösterilmektedir. Ancak tüy, göz ve vücut olarak oldukça farklı ve kendi cinsine özgü özellikleri taşıdığını da söylemek mümkündür. Scottish Straight fiziksel özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Scottish Straight kedilerin en dikkat çeken fiziksel özellikleri kesinlikle gözleridir. Yuvarlak ve iri gözleri her zaman parlak bakışlara sahiptir. İnsanları etkileyen gözleri genellikle bakır renkte olmaktadır. Ancak renkli gözlü olan Scottish Straight kedi türleri de bulunmaktadır.
  • Scottish Straight kedilerin ağırlıkları ortalama olarak 3 ile 6 kilogram arasında değişkenlik göstermektedir. Yoğun bir kemik yapısına sahip olmadıkları için fazla ağır olmayabilirler. Ancak vücudu genel olarak biraz daha yuvarlak bir görünümdedir.
  • Scottish Straight kedi kulakları benzer kediler gibi yuvarlak değildir. Özellikle en çok karıştırılan Scottish Fold kediler ile genelde kulak yapısı itibariyle ayırt edilmektedirler. Scottish Straight kulakları dik ve düz bir yapıdadır.
  • Farklı renkte tüylere sahip olabilen Scottish Straight kediler genellikle beyaz ve gri ile gümüş renginde olmaktadır. Ancak karışık veya tekir renginde de olan Scottish Straight kediler görülebilmektedir.
  • Scottish Straight kedi tüyü de yine bu ırkı özel kılan en önemli detaylardan biridir. Tüyleri oldukça fazla ve yoğun olduğu için kürkü ile dikkat çekmektedir. Scottish Straight bakımı sırasında tüy bakımına ekstra özen gösterilmesi gerekmektedir.

Yavru Scottish Straight Bakımı ve Beslenmesi

Yavru Scottish Straight bakımı ve beslenmesi kedi severler için dikkat edilmesi gereken en önemli konular arasında yer almaktadır. Özellikle Scottish Straight kediler yavru döneminden itibaren kaliteli kuru ve yaş mamalar ile beslenmelidir.

Ayrıca yetişkinlik ve yaşlılık döneminde de yine kilosuna ve yaşına en uygun kedi mamasının tercih edilmesi gerekmektedir. Diğer kedi cinslerine göre aşırı hareketli bir yapısı olmayan Scottish Straight kediler, hızlı bir şekilde kilo alabilirler.

Ancak obezite sorunu bu cins kedilerde farklı sağlık sorunlarını da tetikleyeceği için beslenme düzenine önem verilmelidir. Kalp ve eklem sorunları yaşaması adına mutlaka düzenli olarak oyun egzersizleri yaptırılmalıdır.

Bunlara ek olarak tuvalet ve itaat eğitimlerinde sizleri fazla zorlayan bir kedi türü olmadığını belirtmek gerekmektedir. Yavru Scottish Straight eğitimi kısa dönemde sonuç verebilmektedir.

Scottish Straight Kedi Irkı Karakteristik Özellikleri

Scottish Straight kedi ırkı karakteristik özellikleri en çok merak edilen konulardandır. Özellikle çocuklar ile anlaştığı bilinen Scottish Straight kedilerin ev yaşamı için ideal bir seçim olduğu bilinmektedir.

Oldukça gelişmiş bir zekâ kapasitesine sahip olan Scottish Straight kediler eğitim ve oyun konusunda sahiplerinin sözünü dinlemektedirler. Evde yalnız almadan hoşlanmadıkları için dönem dönem agresif tavırlar sergilediklerini söyleyebiliriz.

Ancak ev halkı ile kısa sürede anlaşarak yaşamaya devam ederler. Diğer evcil hayvanlar ile de iyi anlaştıkları için farklı cinsten kedi, köpek veya kuş gibi hayvanlar ile sorunsuz bir şekilde yaşayabilirler.

Scottish Straight Fiyat 2023

Scottish Straight fiyat 2023 yılında şecereye göre değişkenlik göstermektedir. Yavru Scottish Straight fiyatı ortalama olarak 1.800 TL ile 7.000 TL arasında farklılık gösterebilmektedir.

Ayrıca Scottish Straight kedilerin belirleyici özelliklerinden biri olan renkleri de yine fiyatların büyük oranda değişmesine neden olabilmektedir. Yetişkin Scottish Straight fiyatları ise, yavru kedilere göre daha uygun fiyatlardadır.

Ancak orijinal Scottish Straight kedi sahiplenmek istiyorsanız, mutlaka kimliği olup olmadığını sorgulamalı veya ebeveynleri hakkında bilgi sahibi olmalısınız. En çok tercih edilen beyaz ve gri gümüş renkteki Scottish Straight kediler, fiyat olarak da en pahalı değerlere sahiptir.

Sıkça Sorulan Sorular

En Popüler Scottish Straight Rengi Nedir?

En popüler Scottish Kedi rengi genellikle beyaz ve gri olarak bilinmektedir. Kül rengindeki Scottish Straight kedilerin beyaz renktekiler ile aynı değerde popüler olduğu söylenebilir.

Yavru Scottish Straight Ne Yer?

Yavru Scottish Straight kedilerin beslenmesi sırasında kesinlikle ev yemeklerinin verilmesi tavsiye edilmemektedir. Daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için mutlaka ırkına, kilosuna ve sağlık durumuna en uygun kuru ve yaş mamaların verilmesi gerekmektedir.

Scottish Straight Kediler Çok Tüy Döker Mi?

Scottish Straight kediler yoğun ve sık tüylü kürkleri ile bilinmektedir. Bu kedilerin bazı cinsleri kısa tüylü olurken, bazı cinslerinin uzun tüyleri de bulunabilmektedir. Oldukça yoğun tüy dökebilirler. Düzenli olarak haftada birkaç kez kedi tüyü tarağı veya fırçası ile tüy bakımının yapılması yeterli olacaktır.

Yavru Scottish Straight Bakımı Zor Mudur?

Yavru Scottish Straight bakımı zor olmamakla birlikte bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Scottish Straight kedilerin düzenli olarak sağlık kontrollerinin yapılması oldukça önemlidir. Bu cinse ait olan bazı kedilerde sağırlık problemi görülebilmektedir. Bunun için yavru Scottish Straight kedilerin mutlaka veteriner hekim kontrolünde büyütülmesi tavsiye edilmektedir.

Daha detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz : https://www.patibul.com/2/kedi-ilanlari

whatsapp-image-2023-08-29-at-11-01-25-1.jpeg

whatsapp-image-2023-08-29-at-11-01-22.jpeg

whatsapp-image-2023-08-29-at-11-01-24.jpeg

whatsapp-image-2023-08-29-at-11-01-25.jpeg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.