Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Samsun Yöresel Ot Yemekleri Festivali, Türkiş'ten Çobanlı İskelesi'ne kadar süren bir kortejle başladı. Festivalde, Bafra'da toplanan yabani yenilebilir otlardan yapılan yüzlerce farklı yiyecek, vatandaşlarla buluştu.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cihan Güller, festivalin Samsun'un turizm potansiyeline katkı sağlamayı amaçladığını belirtti. Güller, ısırganlı dondurma ve otlu pide gibi çeşitli yiyeceklerin stantlarda yer aldığını ifade etti. Festivalin, Samsun'un gastronomi zenginliğini Türkiye ve dünya ile buluşturmayı hedeflediğini söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş ise gastronomi turizminin önemine dikkat çekerek, Samsun'un bu alanda ilerlediğini vurguladı. Demirtaş, Sürmeli Köyü'nü "dünyanın en iyi turizm köyü" yapmayı hedeflediklerini ve Samsun'u önemli bir gastronomi şehri haline getirmeyi planladıklarını dile getirdi. Festivalde ilk kez yapılan ısırganlı dondurma ise büyük ilgi gördü. Dondurmayı yapan Orhan Aydoğan, ısırgan otunun yakıcı özelliğiyle ilgili kötü anıları silmek ve tatlı bir tebessüm bırakmak istediklerini söyledi. 1 Haziran'da sona erecek festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Samsun Valiliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, OKA, Anadoludakiler, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.
