Samsun'da 225 işçi gıda zehirlenmesinden kurtuldu: Soruşturma başlatıldı

Samsun'da 225 işçi gıda zehirlenmesinden kurtuldu: Soruşturma başlatıldı

Samsun'da tavuktan zehirlenen 225 işçi tedavi sonrası taburcu edildi, soruşturma sürüyor.

Samsun Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 225 işçi, yedikleri tavuktan zehirlenerek hastanelere başvurdu. 11 fabrikada çalışan işçilere bir yemek şirketi tarafından tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısı servis edilmişti.

Yemek sonrası kusma, ateş, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri başlayan işçiler, kendi imkanlarıyla çevredeki hastanelere ulaştı. Tedavileri tamamlanan 225 işçi taburcu edildi. Olayın ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yemek şirketinden 4 kişinin ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. Ayrıca, şikayetçi olan 101 işçinin de ifadesi alındı. Zehirlenmenin kaynağının İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerinin yapacağı analizlerle kesin olarak belirleneceği ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

489079-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.