Samsun'daki Merkez Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren 11 fabrikada çalışan 225 işçi, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastanelere kaldırıldı. İşçilerin, OSB'deki bir yemek firması tarafından sağlanan tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısını tükettikten sonra rahatsızlandıkları belirtildi.
Tedavi altına alınan işçilerden 5'inin hastanede tedavisinin devam ettiği bildirilirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, tavuktan kaynaklandığı düşünülen zehirlenme olayıyla ilgili olarak gıda ürünlerinden alınan numunelerin incelemelerini sürdürüyor. Zehirlenmenin kesin nedeni, analiz sonuçlarının ardından belirlenecek.
Yemek şirketinin yetkilisi, aşçısı ve gıda mühendisi, ifadelerinin alınması için emniyete götürüldü ve işlemleri devam ediyor.
