RTÜK tarafından en çok ceza yiyen kanallar belli oldu

RTÜK tarafından en çok ceza yiyen kanallar belli oldu

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 2023 yılında yayıncı kuruluşlara kesti ceza miktarı belli oldu. İşte en çok ceza kesilen kanallar…

RTÜK, 2023 yılı Faaliyet Raporu’nu yayımladı. Raporda, yayıncı kuruluşlara verilen ceza miktarları, ceza kesilen kanallar ve gelir-giderler tabloları da yer aldı.

RÜTÜK, televizyon ve radyolara toplamda 625 ceza keserken, bu cezalarının mali karşılığı 81 milyon 901 bin TL olarak hesaplandı.

Picture background

Cezalar en çok “genel ahlak, manevi değerler ve ailenin korunması” ilkesinin ihlali gerekçesiyle kesildi.

EN ÇOK CEZA KESİLEN KANALLAR

Yayımlanan raporda ceza toplamları yer alsa da hangi kuruma ne kadar ceza verildiği belirtilmezken, en çok cezayı Halk TV ve Tele 1’in aldığı hesaplandı.

Picture background

2023 yılında 15 kez program durdurma ve 12 kez de idari para cezası kesilen Halk TV, en çok ceza kesilen kanal oldu.

İkinci sırada ise, 17 idari para cezası ve 7 gün yayın durdurma ve 8 kez program durdurma cezası verilen Tele-1 yer aldı. Tele-1’i 7 idari para cezası ve 2 kez program durdurma cezası ile Now TV (Fox TV) takip etti.

Picture background

Ceza sayısında üçüncü sırada gelmesine karşın, para cezaları iletişim geliriyle orantılı olarak verildiği için miktar olarak en çok cezayı 43 milyon 342 bin 91 TL ile Now TV alırken, Halk TV’ye kesilen ceza miktarı 4 milyon 149 bin 918 TL oldu. Listenin üçüncü sırasında yer alan Tele 1’e kesilen ceza miktarı da 1 milyon 457 bin 546 TL olarak hesaplandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.