Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır

Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, referandumun A partisini götürüp B partisini iktidara getiren bir seçim olmadığını belirterek, "Bunun partilerle bir ilgisi yoktur. Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır." dedi.

Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumun A partisini götürüp B partisini iktidara getiren bir seçim olmadığını belirterek, "Bunun partilerle bir ilgisi yoktur. Referandum bir anayasa değişikliği oylamasıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Bostancı’daki bir otelde Kars, Ardahan ve Iğdırlılar tarafından kurulan dernek, vakıf ve federasyonlarının temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, referandumun bir partiyi iktidardan götürüp diğerine yönetime getiren bir seçim olmadığını ifade etti.

Referandumun partilerle ilgisi bulunmadığını, sadece bir anayasa değişikliği olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir anayasa değişikliği oylamasıdır referandum. 'Evet' veya 'hayır' diyeceğiz. Neden anayasa değişikliği hiçbir partiyi değil de hepimizi ilgilendirir? Çünkü anayasa hepimizin anayasasıdır. İktidarlar değişecek, anayasa kalacak. Adı üstünde anayasa diğer yasalar gibi kolay değişmiyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, ısrarla siyasetin bazı yerlere sokulmasına karşı çıktıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Biz niye ısrarla diyoruz ki; camiye, adliyeye, kışlaya, okula siyaset girmesin. Camiye her görüşten insanımız gidiyor. Siyaset girerse camiler bölünmez mi? Kışlaya hepimiz çocuklarımızı askere gönderiyoruz. Oraya da siyaset girerse ne olur; ordu darmadağın olur. Adliyeye siyaset girmesin diyoruz. Niçin? Hakim şöyle bakacak; 'Bu bizim partiden onun lehine çalışayım. Öbür kişi bizim partiden değil diyecek'. Bunları düşünerek sandığa gideceğiz ve bunları düşünerek oyumuzu kullanacağız."

Kemal Kılıçdaroğlu, getirilmek istenen başkanlığın devletin liyakat sistemini altüst edeceğini savunarak, “Yeni modelde başkan isterse öğleden sonra herhangi bir arkadaşını, eğitim durumu ne olursa olsun Milli Eğitim Bakanlığına, Milli Savunma Bakanlığına, Maliye Bakanlığına atama yapabilir. Kimse de bir şey soramaz, çünkü bütün yetki onda. Sandığa giderken 'Bütün yetkiyi verelim ona' diyorsanız 'evet' oyu kullanacaksınız. 'Bu doğru değildir, devlette liyakat esası önemlidir' diyorsanız gideceksiniz 'hayır' oyu kullanacaksınız. Bunun partiyle bir ilgisi yok. Bu bir bayrak, vatan ve memleket meselesi. Olaya öyle bakacaksınız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.