PTT'den vatandaşlara kritik uyarı

PTT'den vatandaşlara kritik uyarı

PTT, vatandaşlara 'sahte gönderi etiketi' konusunda ciddi bir uyarıda bulundu. Sahte gönderi etiketi düzenleyen dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini böyle açıkladı…

PTT, sahte gönderi etiketiyle dolandırıcılık yöntemi ile ilgili çok kritik bir açıklamada bulundu. PTT yaptığı bu açıklamasında, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

Picture background

Konuyla ilgili PTT AŞ'den yapılan açıklamada, şirketin ismi ve güvenilirliği kullanılarak, PTT Kargo gönderi etiketi üzerinde değişiklikler yapıldığı bildirildi.

Dijital olarak sahte düzenlemelerin yapılarak, vatandaşın yanıltıldığını belirten PTT, yapmış olduğu açıklamasında “Sahte gönderi etiketi düzenlenerek gerçekleştirilen bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı vatandaşlar dikkatli olmalı.” İfadelerini kullandı.

Picture background

Dolandırıcıların, alıcı ve gönderici bilgilerinde istedikleri gibi düzenleme yaptığını ve bu yöntemle sipariş veren kişiden para talep edildiğini aktardı.

Vatandaşı bu tip dolandırıcılara karşı uyaran PTT yönetimi, sahte e-ticaret siteleri veya sosyal medya platformlarındaki alışveriş bağlantıları üzerinden dolandırıcılık faaliyetlerinin gerçekleştirildiği belirtti.

Picture background

PTT'NİN AÇIKLAMASI

Yeniden düzenlenmiş gönderi etiketleriyle gerçek olmayan alışveriş ürününün kargoya teslim edildiği izlenimi yaratılıyor. Müşterilerimiz gönderilerini PTT AŞ'ye ait 'https://gonderitakip.ptt.gov.tr' uzantılı resmi kurumsal internet adresi üzerinden veya PTT mobil uygulamasını akıllı cihazlar üzerinden ücretsiz indirerek uygulamadaki 'Kargo Takip' sekmesinden sorgulayabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.