Prof. Dr. Naci Görür ''acil'' diyerek hükümete İstanbul için uyarıda bulundu

Prof. Dr. Naci Görür ''acil'' diyerek hükümete İstanbul için uyarıda bulundu

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden hükümete çağrıda bulundu. İstanbul depremi için vakit kalmadığını belirten Görür, hükümete belediye ve vatandaş ile el ele vermesi gerektiğini söyledi.

Arif Aydın Kaplan/Kamu Son Haber

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden uzun bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremine önlem alınması için hükümete uyarıda bulunmaya devam ediyor. Görür, yayınladığı mesajına "Hükümetimize acil bir öneri" diye başlayarak İstanbul depreminde can kaybına neden olacak bina sayısının en 90 bin olduğunu söyledi. Naci Görür, "Can güvenliğimiz yok" dedi ve şunları söyledi: "HÜKÜMETİMİZE ACİL BİR ÖNERİ: Daha önce çeşitli kaynaklar da önermiştir ama köklü bir çözüm oldğuna inandığım için ben de öneriyorum: istanbul’da depremde can kaybına neden olabilecek bina sayısı en az 90,000. Bu da yüz binlerce canımızın can güvenliği yok demektir."

"Devlet vatandaş ve belediye ile el ele vermeli" 

Prof. Dr. Naci Görür depreme dayanıksız binaların güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ama bunun için yeterli vaktin kalmadığını belirtti. Devletin bir an önce vatandaş ve belediye ile beraber çalışması gerektiğini anlatan Görür, devamında ise şunları ifade etti: "Evet biliyorum en doğru yol bu binaların güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılmasıdır ama bütün bu binalara bu işlemin uygulanmasına vaktimizin olduğunu sanmıyorum. Onun için DEVLET İstanbul’da deprem güçlü ve BOŞ binaların tümünü kayıt altına alıp DEVLET olarak kiralamalı ve riskli binalarda yaşayan insanlarımızın buralara taşınmalarını sağlamalıdır. İnsanlarımızın can güvenlği sağlandıktan sonra Belediye ve vatandaşlala el ele verip boşaltılan binaları deprem dirençli hale getirmelidir."

Yer Bilimci Görür, can güvenliğinin her şeyin önünde olduğunu vurguladı ve devam etti: "Bir bilim adamı olarak bundan daha acil çözüm düşünemiyorum. İnsanımızın CAN GÜVENLİĞİ HERŞEYİN ÖNÜNDEDİR. Hükümetimiz bunu muhakkak yapmalıdır. İnanıyorum ki bu tüm İstanbulluların TALEBİDİR, sevgiyle"

6 ŞUBAT KAHRAMARAŞ DEPREMİNİ ÖN GÖRMÜŞTÜ 

Prof. Dr. Naci Görür, 6 şubat Kahramanmaraş merkezli depremleri beklediğini daha öncesinde tahmin etti. 2020 yılında katıldığı CNN Türk''teki programda Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinden deprem beklediği aktarmıştı. Görür "Kahramanmaraş''ın Türkoğlu yöresinde en son deprem 1513. Sene 2020. Anormal bir zaman geçmiş. Burada 1513''te 7,4 büyüklüğünde bir deprem olmuş. O zaman burası depreme gebe bir yer" demişti. 

ELAZIĞ DEPREMİ İÇİN UYARMIŞTI

Elazığ''da 24 ocak 2020 yılında 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 41 kişi öldü, 1.466 kişi yaralandı. Prof. Dr. Naci Görür, 6 Ekim 2019 tarihinde katıldığı bir programda Elazığ yöresinde bir deprem beklediği ve yetkilileri uyardığı kaydedilmişti. 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.