Soğan ve patates, neredeyse bütün yemeklerde kullanılan temel malzemelerdir ve uzun süre taze kalmaları her mutfak için önemlidir. Ancak, doğru saklama koşulları sağlanmadığında bu besinler hızla bozulabilir. Özellikle patates ve soğanın bir arada saklanmaması gerektiği gibi, bu gıdaların kullanılacağı zaman yıkanması gerekir.
BİR ARADA SAKLAMAYIN
Patates ve soğan, bir arada saklandığında birbirlerini etkileyerek daha hızlı bozulabilirler. Bu nedenle ayrı tutulmaları önerilir. Patates ve soğan genellikle özel saklama kutularında muhafaza edilir. Ancak, bu besinlerin uzun süre dayanabilmesi için serin, kuru ve güneş görmeyen ortamlarda tutulmaları gerekir. Patatesleri kullanmadan önce yıkamak, üzerlerindeki toprağın nemle birleşerek bozulmayı hızlandırmasını engeller.PATATESLERİ BUZDOLABINDA SAKLAMAK UYGUN DEĞİL
Patateslerin buzdolabında saklanması önerilmez, çünkü bu ortam patateslerin lezzetini ve dokusunu olumsuz etkileyebilir. Bunun yerine patatesleri serin, kuru bir yerde saklayın. Ayrıca, saklama sırasında patateslerin düzenli olarak kontrol edilmesi, çürüyen ya da çatlayanların ayıklanması, sağlıklı olanların ömrünü uzatır. Soğanlar doğrandıktan sonra, havası alınmış kaplar veya kilitli poşetler içerisinde derin dondurucuda saklanabilir. Bu yöntem, soğanların dışarıda saklananlara göre çok daha uzun süre taze kalmasını sağlar.