Panama'da düzenlenen "Panama Türk Mutfağı Günleri" etkinliğinde, Türk yemekleri Panamalıların beğenisine sunuldu. Gaziantepli Şef Tahir Tekin Öztan, Panamalıların özellikle Gaziantep'in yoğurtlu patates, kuru dolma, yaprak sarması ve sebzeli bulgur pilavına ilgi gösterdiğini belirtti. Şef Öztan, dünya gastronomi turizminden yeterli pay alabilmek için tüm ülkelerde ciddi tanıtımlar yapılması gerektiğini vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti Panama Büyükelçiliği ve Panama Uluslararası Otel Okulu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Şef Öztan, Panamalı şeflere eğitim verdi. Birçok kazan yemeği yapımını uygulamalı olarak gösteren Öztan, yoğurt kültürüne yabancı olan Panamalıların yoğurtlu yemeklere ilgi gösterdiğini ifade etti. Etkinlikte, çeşitli üniversitelerin gastronomi bölümü öğrencilerine de ders veren Öztan, Türk mutfağının inceliklerini aktardı ve sağlıklı beslenmenin sırlarını paylaştı.
Panama'da ilk kez Türk ve Gaziantep mutfağının tanıtıldığını belirten Şef Öztan, üç gün boyunca farklı kesimlere mutfak kültürümüzü tanıttıklarını söyledi. Yoğurtlu yemeklerin büyük ilgi gördüğünü, özellikle Gaziantep'in meşhur yoğurtlu patatesinin ilk sırada yer aldığını ifade etti. Kuru dolma, sebze yemekleri, et köfte ve bulgurun da beğenilen yemekler arasında olduğunu belirten Öztan, bu yemeklerin Panamalı şeflerin çalıştığı restoranların menülerine gireceğini öğrenmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Şef Öztan ayrıca, Panamalı şefleri ve gastronomi öğrencilerini Türkiye'ye davet ettiklerini ve uygun bir zamanda Türk mutfağını kendi vatanında öğrenme şansı yakalayacaklarını sözlerine ekledi. Şef Öztan, Türkiye'nin dünya gastronomi turizminden yeterli payı alabilmesi için tüm Türk Büyükelçiliklerinin bu tür etkinlikler düzenlemesi gerektiğini vurguladı. Panama basını da etkinliği gündemine aldı ve Şef Öztan'la röportajlar yayınladı.
