Öğrenciler dikkat Aylık 4 bin 359 TL ödeme yapılacak

Öğrenciler dikkat Aylık 4 bin 359 TL ödeme yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi olan ailelere yönelik destek verilecek.

Öğrenciler dikkat Aylık 4 bin 359 TL ödeme yapılacak

Kamuajans.com'un haberine göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ile çocuklarının okul masraflarına destek olmayı amaçladıklarını belirtti. Bu yardım, ailelere eğitim masraflarını karşılamak için sağlanacak.

ÖDEMELER GERÇEKLEŞECEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemiar Göktş, Sosyal ve Ekonomik Destek programı çerçevesinde gerçekleştirilecek ödemelerin detaylarını duyurdu. Bakan Göktaş, öğrencilere yönelik yapılan ödemelerin miktarlarını aşağıdaki şekilde belirtti:

  • Okul öncesi eğitim alan öğrencilere aylık 2422 TL destek sağlanacak.
  • İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için aylık ödeme tutarı 3622 TL olacak.
  • Lise öğrencilerine yönelik yapılan aylık ödeme miktarı ise 3874 TL olarak belirlendi.
  • Üniversite öğrencilerine verilecek aylık destek ise 4359 TL olarak açıklandı.

Bu şekilde, SED programı kapsamında öğrencilere sunulan farklı ödeme miktarları hakkında bilgi verilmiş oldu.

YARDIMLARI EĞİTİM SEVİYELERİNE GÖRE BELİRLENDİ

Hükümet, eğitim seviyelerine göre değişen Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı miktarlarını açıkladı. Bu yeni düzenlemeyle, çeşitli eğitim kademesindeki öğrencilere farklı destek miktarları sunulacak.

Okul öncesi eğitim alan çocuklar için SED yardımı miktarı 2.422 TL olarak belirlendi. Bu yardım, okul öncesi eğitim sürecindeki çocukların ailelerine ekonomik destek sağlamayı hedefliyor.

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için ise SED yardımı miktarı 3.622 TL olarak belirlendi. Bu destek, temel eğitim aşamasındaki öğrencilerin ailelerine maddi rahatlama sağlamayı amaçlıyor.

Lise öğrencileri için SED yardımı miktarı ise 3.874 TL olarak belirlendi. Bu destek, lise eğitimi sürecindeki gençlere ekonomik bir destek sunarak, ailelerinin yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Üniversite öğrencileri için SED yardımı miktarı ise 4.359 TL olarak belirlendi. Bu yardım, yükseköğrenim gören öğrencilere maddi destek sağlayarak, eğitimlerine odaklanmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.