Tekirdağ Koyun ve Keçici Yetiştiricileri Birliği tarafından organize edilen etkinlik, fuarda oğlak yemenin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Yarışmaya, her biri beş kişiden oluşan üç grup katıldı. Yarışmadan önce, 10 kilogram pişmiş oğlak eti masalarda hazırlandı ve yarışmacılar masaların başına geçti. Yarışmanın başlamasıyla birlikte, yarışmacılar oğlak etini adeta çiğnemeden yutmaya çalıştılar.

Kıyasıya geçen mücadelede, birinci olan grup 10 kilo eti sadece 10 dakikada tüketerek yarışmanın galibi oldu. Diğer iki grup ise sırasıyla ikinci ve üçüncü oldular.

Yarışma sonrasında dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi. Birinci olan grubun üyesi Yılmaz Songün, yarışma sonrası yaptığı açıklamada, amaçlarının eğlenmek olduğunu belirtti. Songün, "Çok zorlandık, oğlağı yiyip bitirmeye çalıştık. Karnımız da toktu. Amaç eğlence yani" dedi.