Nevşehir’de başıboş köpekler özel yetiştirilen atlara saldırdı

Nevşehir’de başıboş köpekler özel yetiştirilen atlara saldırdı
Nevşehir'de başıboş gezen köpekler açık alanda otlayan atlara saldırdı.

Nevşehir merkezine bağlı Göreme beldesinde meydana gelen olayda, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu 1 tay ve bir at ağır şekilde yaralandı.

Nevşehir'in merkez ilçesine bağlı Göreme kasabasındaki çiftliklerde özel olarak yetiştirilen atlar otlaması için boş araziye bırakıldı. Zemi vadisi adı verilen yerde otlayan atlara bir anda başıboş sokak köpeklerin saldırdığı görüldü.

Köpeklerin saldırısını gören çiftlik sahibi Yaşar Köse hızlıca müdahale ederek atları köpek saldırısından kurtardı. Yaşananları anlatan Köse, “Bugün Zemi vadisinde arazide otlayan atlarımıza başıboş köpekler saldırdı. Şu anda tayımız perişan durumda, veteriner hekimler geldi, iğnesini, ilacını yaptılar, inşallah tayım iyi olur" ifadelerini kullandı.

Daha önce de benzeri bir saldırıda başıboş köpeklerin tayını öldürdüğünü aktaran Köse yetkililere seslendi. Yaşar Köse şunları söyledi:

"Burası Kapadokya'nın kalbi, burada vadide gezen yerli ve yabancı müşteriler de sokak köpeklerinden çok şikâyetçi. Sesimizi duyurarak, yetkililerden bir önlem bekliyoruz"

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.