Muratbey'den Dünya Gıda Günü'nde önemli mesaj: Geleceği birlikte inşa ediyoruz

Muratbey'den Dünya Gıda Günü'nde önemli mesaj: Geleceği birlikte inşa ediyoruz

Dünya Gıda Günü, ortak sorumluluk ve iş birliğinin önemini vurguluyor.

(İSTANBUL)- Bu yıl kutlanan Dünya Gıda Günü, "Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Bir Gelecek İçin El Ele" temasıyla, sürdürülebilir, sağlıklı ve adil bir gıda sisteminin ortak hareketle mümkün olduğunu gösteriyor. Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yaptığı açıklamada, "Daha iyi gıdalar ancak birlikte hareket edersek mümkün. Muratbey olarak bu geleceği, üreticilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüketicilerimizle birlikte oluşturuyoruz" dedi.

Dünya Gıda Günü, sürdürülebilir ve adil bir gıda sistemi için birlikte hareket etmenin gerekliliğini hatırlatıyor. Muratbey Gıda, 60 yıla yaklaşan deneyimiyle sağlıklı, yenilikçi ve güvenilir peynirler üreterek gıdanın geleceğini şekillendirmekte.

Necmi Erol, "Daha iyi gıdalar ancak birlikte çalışarak elde edilebilir. Muratbey olarak bu geleceği üreticilerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüketicilerimizle birlikte inşa ediyoruz" sözleriyle Dünya Gıda Günü vizyonunu paylaştı.

Sürdürülebilir üretim için yenilikçi yaklaşımlar

Erol, "Muratbey'in "daha iyi gıdalar" anlayışı, peynirin lezzetiyle birlikte toplum sağlığına, çevreye ve ülke ekonomisine değer katan bir üretim yaklaşımını simgeliyor. Ar-Ge merkezlerimizdeki çalışmalar sayesinde, fonksiyonel ve yenilikçi peynir çeşitlerimizle hem tüketici sağlığına hem sürdürülebilir gıda sistemine katkıda bulunuyoruz. D vitamini ile zenginleştirilmiş ve prebiyotik içeriğe sahip ürünlerimizle sağlıklı beslenmeyi destekliyoruz; enerji verimliliği ile güneş enerjisi yatırımlarıyla çevre dostu uygulamaları yaygınlaştırıyoruz. Toplum sağlığını destekleyen, yerel üreticiyi güçlendiren ve çevreye duyarlı bir üretim modeli benimsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüketicilere yönelik iletişim çalışmaları devam ediyor

Muratbey, üretim süreçlerinin yanı sıra tüketim alışkanlıklarında da sürdürülebilir dönüşümü teşvik ediyor. Erol, "Sürdürülebilir Gıda Platformu üyesi olarak, Gıda Atığı ve Yönetimi Kılavuzu çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Bu sayede gıda kayıplarını önlemeye yönelik sektörel farkındalık oluşturuyoruz. Tüketicilere yönelik iletişimde "israf etme, değerlendir" mesajını öne çıkararak, peynirin doğru saklanması ve ambalaj okuryazarlığı gibi konularda bilgilendirici içerikler sunuyoruz. Bu şekilde, tüketicilerimizin gıdayla daha sorumlu bir ilişki kurmalarını hedefliyoruz" dedi.

Yeni projelerle çevre dostu çözümler sunulacak

Muratbey'in sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde hayata geçirilen Waste Log projesi hakkında bilgi veren Erol, devamında şunları söyledi: "Ambalajların doğru geri dönüşümünü sağlayacak Wastelog Projesi'nde yapay zeka destekli doğrulama sistemiyle geri dönüşüm süreci izlenebilir ve ölçümlenebilir hale gelecek. Bu projeyle sürdürülebilirlik odaklı girişimcilik ekosistemine destek vermenin yanı sıra tüketicileri çevre dostu davranış konusunda aktif bir parça haline getireceğiz."

Yeni hedef: Daha iyi gıdalarla daha iyi bir gelecek

Muratbey, 60 yıla yaklaşan deneyimiyle inovasyon, teknoloji ve çevre dostu üretim anlayışını bir araya getirerek sürdürülebilir bir gıda ekosistemine öncülük etmeyi amaçlıyor. Gelecek dönemde D vitamini ile zenginleştirilmiş, prebiyotik içerikli ve fonksiyonel peynir çeşitlerini artırarak toplum sağlığını desteklemeye devam edecek. Bunun yanı sıra karbon ayak izini azaltacak sistemler ve yerel üretici destek programlarını genişletmeyi planlıyor. Daha iyi gıdalar üretme vizyonunu, daha iyi bir gelecek hedefiyle birleştirerek bilgi, inovasyon ve dayanışmayla hareket ediyor. Çünkü gıdanın geleceği, hepimizin ortak sorumluluğu."

ADVERTORIAL YAYIN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.