Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, birbirinden farkölı birçok hastalıktan kişiyi korumaya yardımcı oluyor. Saç ve tırnakların güçlenmesini destekleyen sarımsak, kalp ve damar hastalıklarına da iyi geliyor. Çağımızın sorunlarından olan kalp krizine iyi gelen sarımsak, diyabet hastaları için kurtarıcı ve şifa verici de bir özelliğe sahip. Diğer bir çağımızın hastalığı olan kansere karşı da süper güç olan sarımsak, sağlıklı evlilikler için cinsel hayata dahi katkı sağlıyor.
Tek başına tüketildiğinde faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, bal ile birleştiğinde mucizelerini iki katına çıkarıyor. Tıpkı sarımsak gibi tek başına faydaları sonsuz olan bal, yine sarımsak ile birleşince muhteşem bir kür haline geliyor. Peki, Sarımsak ve bal birleşiminin faydaları nelerdir, ne işe yarıyor?
İŞTE MUHTEŞEM İKİLİNİN FAYDALARI
Öksürüğe iyi geliyor ve geçmeyen kuru öksürüğün hayatımızdan çıkmasını sağlıyor. Bu sayede boğazların tahriş olmasının da önüne geçilmiş oluyor.
Tüm soğuk algınlığı ve grip semptomları, bal ve sarımsak karışımının düzenli kullanılması ile bastırılabilir.
Bu karışım, virüslerle savaşmanıza yardımcı olur. Ayrıca solunum yolunuzu korumaya yardımcı olan antikorların üretilmesini sağlar.
Sigaranın oluşturduğu kötü etkileri yok ediyor.
Vücutta biriken toksinleri atan bu karışım, sağlıklı bir karaciğere kavuşmamıza olanak sağlıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor. İki besin de vücudunuzun virüsler, bakteriler ve diğer patojenlere karşı olan savunmasını artırıyor.
Tüm romatizma ağrıları ve iltihabı önlüyor. Ayrıca bu sihirli karışım, kireçlenmelere de iyi geliyor.
BALLI SARIMSAK KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeleri şunlar:
350 gram bal
10 diş sarımsak
Boş kavanoz
Hazırlanışı
Sarımsağı ezin. Ardından balı cam kavanoza koyup, üzerine sarımsakları ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın ve 1 hafta boyunca karanlık bir yerde bekletin. Sabahları kahvaltıdan önce bir kaşık; ister olduğu gibi ister biraz ılık su ekleyerek tüketin. 7 gün süreyle tüketin...