Mert Başaran: Bunu yapan hayatının hatasını yapar

Mert Başaran: Bunu yapan hayatının hatasını yapar
Mert Başaran, yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

Uzman isim Mert Başaran, yatırımcılara ‘satmayın’ uyarısında bulunarak kritik uyarıda bulundu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki parayı değerlendirmek ister. Ancak bazı yatırımcılar ise paraya ihtiyaç durumunda varlıklar zararına satmaya başlar.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

YATIRIM NEDİR?

Yatırımın temel amacı, mevcut sermayenin korunması ve artırılması olarak bilinir. Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında risk yönetimi, getiri beklentisi, likidite durumu, yatırım araçlarının çeşitlendirilmesi gibi koşullar bulunuyor.

Pek çok yatırımcı ise elindeki parayı yatırım ile değerlendirmeye çalışır. Dolar, altın, kripto para, borsa, konut, araba, arsa ve hisse senedi fonları gibi araçlar tercih ediyor.

haberrr.webp

BAŞARAN: TEDBİR ALIN

Uzman isim Mert Başaran, yatırımcılara ‘satmayın’ uyarısında bulundu. Başaran, yatırımcıların paraya ihtiyacı olduğu durumlarda çok ucuza malı sattığını belirtti. Bunun kesinlikle yapılmamasına değinen Başaran, çözüm yolunu ise şu şekilde anlattı:

“Eğer 10 milyonluk bir ev alacak durumunuz varsa öncelikle bir dörtlüğünü üçlüğü yapın. Bunun bir yarısı kadarını yapın. İlk önce bir köşede paranız olsun. Ondan sonra bunu yapın. Sonra bakın, çok ucuza satarak zarar ediyorlar. İnsanlar inanılmaz şekilde yerlerini satmak için uğraşıyor, şaşırıyorum ya. Bu insanın buna nasıl ihtiyacı oldu diyorum, şok oluyorum. Allah kimseye bunu yaşatmasın, ne olur tedbir alın, çocuklarınız için tedbir alın”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.