Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Kalıcı refah mümkün değil

Mehmet Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Kalıcı refah mümkün değil
Bakan Mehmet Şimşek'ten beklenmedik asgari ücret yorumu dikkat çekti.

Enflasyonu tek haneye düşürme hedefine ilişkin Bakan Mehmet Şimşek, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda asgari ücret hatırlatması yapması dikkat çekti.

NAS VE KKM’NİN OLUMSUZ ETKİSİ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik politikalarda radikal değişikliklere gitti. Nebati döneminde yapılan faiz indirimleri ve kur korumalı mevduat sistemi Şimşek’in gelmesi ile değişti. Faiz indirim sonrasında yaşanan yüksek enflasyon ve KKM’den sonra Merkez Bankası’nın bilançosunu artırması ekonomik zorluklara neden oldu. Bu zorlukların başında hayat pahalılığı ve döviz kurunda yaşanan yükselişler oldu.

dolar-tl.jpg

ŞİMŞEK İLE EKONOMİDE DEĞİŞİKLİKLER

Şimşek, yeni ekonomik politikada faiz artırımı ve KKM hesaplarında çıkışları artırmaya yönelik adımlar ile TL varlıklarına önem artmaya başladı. Şimşek’in ekonomik politikaları ile hızla artan enflasyon eğrisi yataya bağlamış durumda.

Merkez Bankası’nın katılımcı anket raporunda ise 12 ay sonrası enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 36,70 iken, bu anket döneminde yüzde 35,17 olarak açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre Nisan ayı enflasyonu yıllık olarak yüzde 69,80 olarak açıklanmıştı.

dikkat-bankalarin-mevduat-faiz-o.jpg

ŞİMŞEK: ASGARİ ÜCRETİ VERGİ DIŞI BIRAKTIK

Mehmet Şimşek X hesabı üzerinden enflasyonu tek haneye düşürmeye yönelik ‘asgari ücret’ işareti dikkat çekti. Şimşek, enflasyonu tek haneye düşürmeyi programın temel hedefi olarak belirlediklerini açıkladı. Şimşek, fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün olmadığının altını çizdi.

Bunun yanı sıra vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Şimşek, “Asgari ücreti vergi dışı bıraktık, gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik, Kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik” şeklinde ifade etti. Şimşek, alım gücünü artırmak anlamında çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

mehmet-simsek-21.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.