Mehmet Şimşek resmen açıkladı! Altın sahiplerini sevindirecek haber

Mehmet Şimşek resmen açıkladı! Altın sahiplerini sevindirecek haber
Altın yatırımcısına iyi haber geldi. Beklenen haberi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sektör temsilcilerine duyurdu.

Türk lirasındaki ani düşüşler ve uzun süredir devam eden enflasyon ortamı, bireysel yatırımcıları ve şirketleri, tasarruflarını kıymetli madenlere yönlendirmeye teşvik etti.

Bu eğilimi göz önünde bulunduran Hazine ve Maliye Bakanlığı, altın ithalatını sınırlamak amacıyla geçen yıl kısıtlayıcı önlemler aldı. Bu önlemler, birçok ülkeden yapılan ithalata vergi kısıtlamaları şeklinde yansıdı.

Picture background

Ancak, bu kararlar altın sektöründe arz sorunlarına yol açtı. Sarrafiye altın grubunda alım-satım spreadleri rekor seviyelere yükselmesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın belirlediği altın kuru ile piyasa fiyatları arasında belirgin bir fark ortaya çıktı.

Picture background

BAKAN ŞİMŞEK'TEN ALTIN ​​İTHALATINA DAİR AÇIKLAMA

Geçtiğimiz aylarda yaşanan altın arz sorununun önüne geçebilmek amacıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın aralarında bulunduğu kamu bankalarının altın sektörüne yönelik talepleri karşılayacağına ilişkin duyurdu.

Ancak söz konusu adımın yeterli olmaması üzerine beklenen müjde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Picture background

Şimşek, sektör temsilcilerine yönelik yaptığı açıklamada, altın ithalatına ilişkin kısıtlamalarda düzenlemeye gidileceğini ifade ederek, altın piyasasında normalleşme adımlarının yakında atılacağını duyurdu.

Bu gelişme üzerine kuyumculuk ve mücevherat sektörü temsilcileri, konuya ilişkin memnuniyetlerini dile getirdi.

İthalat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte fiziki altın piyasasında fiyatların Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) belirlediği gösterge kuruyla uyumlu hale geleceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.