Mehmet Şimşek bombayı patlattı ‘500 milyon dolarlık fonu duyurdu’ Ülkeler tek tek sıraya girdi

Mehmet Şimşek bombayı patlattı ‘500 milyon dolarlık fonu duyurdu’ Ülkeler tek tek sıraya girdi

Mehmet Şimşek, Türk Yatırım Fonu'nun güçlendirildiğini ve 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde Türk Yatırım Fonu'nun operasyonel hale getirilerek güçlendirildiğini ve 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacağını açıkladı. Şimşek, "Türk Yatırım Fonu hem kamu hem de özel sektör yatırımlarımızın ivmelenmesini sağlayacak." dedi.

TÜRK YATIRIM FONU NEDİR

Türk Yatırım Fonu'nun kurulmasındaki en büyük amaç, Türk Devletleri arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesini sağlamak olduğu panelde belirtildi. Fon, KOBİ'lerin büyümesinde ve altyapı, yenilenebilir enerji, tarım ve turizm gibi birçok alandaki yatırımların artmasında kritik rol oynayacak ve devam eden ekonomik kalkınmaya katkıda bulunacağı ise aktarıldı.

kapak-65-pmlj-cover.jpg

FONUN ÖZELLİKLERİ

500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kurulacak olan fon, hem kamu hem de özel sektör yatırımlarını destekleyecek. Birçok alanda projelere teknik destek verilecek. Türk Devletleri'nin 2024 yılı sonu itibarıyla 1,9 trilyon dolar ekonomik büyüklüğe ve 178 milyon nüfusa ulaşmasını sağlayacak. İstanbul'da faaliyet gösterecek ve jeopolitik konumu, güçlü girişimcilik ekosistemi ve nitelikli beşeri sermayesinden yararlanacak. Yüksek standartlı bir uluslararası finans kuruluşu olmayı amaçlayor.

MACARİSTAN'IN ÜYELİK TALEBİ

Macaristan'ın Türk Yatırım Fonu'na üye olma isteğini memnuniyetle karşılayan Bakan Şimşek, Fon faaliyetlerine başladığında Macaristan'ın üyelik sürecinin tamamlanmasının önem verdikleri bir konu olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.