(MUĞLA)- Bu yıl ilk kez düzenlenen Marmaris Deniz Ürünleri Festivali, üçüncü günüyle birlikte Söğüt Mahallesi'nde hız kesmeden devam etti. Şef Mustafa Uluksar'ın hazırladığı "Yedi Baharlı Levrek" ve şef Ahmet Özcan ile İnan Yıldız'ın imzasını taşıyan "Levrek Patates" büyük ilgi gördü.
Festivalin bu günkü etkinlikleri, olumsuz hava koşullarına rağmen, çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. Yağmur dolayısıyla Sögüt Mahallesi Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen etkinliklerde, gastronomi sahnesi ünlü şeflerin performanslarıyla renklendi. Şef Mustafa Uluksar'ın sunduğu "Yedi Baharlı Levrek", Ahmet Özcan ve İnan Yıldız'ın hazırladığı "Levrek Patates" ile Rodoslu Şef Stergakis George'un özel tarifi "Sübyeli Mürekkepli Erişte" katılımcılardan büyük beğeni topladı. Ayrıca, ziyaretçilere kalamarlı keşkek ikram edildi.
Süngercilik üzerine ilginç tartışmalar yapıldı
Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen halk oyunları gösterileri, folklor ekibi tarafından Ege kültürünün ritmini mahalle meydanına taşıdı. Belgesel yapımcısı Savaş Karakaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde ise "Yok Olan Meslek: Süngercilik" başlığı altında, Datça Tarihi Araştırmacısı Gökçer Karaağaç ve Yazar Fatma Gebeş Çimen süngerciliğin tarihine ve bölgeyle olan ilişkisine dair bilgi verdiler. Festival Bozburun, Selimiye ve Söğüt'teki çeşitli etkinliklerle devam edecek.