Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Türk Mutfağı yarışması: Altın Kupa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Türk Mutfağı yarışması: Altın Kupa Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin

Malatya'da düzenlenen üniversiteler arası Türk Mutfağı yarışmasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Altın Kupa'yı kazandı.

Turgut Özal Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü tarafından düzenlenen "Arslantepe’nin Işığında Türk Mutfağı Üniversiteler Arası Yemek Yarışması"na Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Cumhuriyet Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Türk mutfağının usta şefleri ile geleceğin şeflerini buluşturan yarışmada jüri üyeliklerini Ayvaz Akbacak, Mehmet Fatih Kalaycıoğlu, Mehmet Kudat, Yasemin Güzel ve Halil Sarı yaptı. "Türk Mutfağı Ekip Yarışması"nda Altın Kupa'yı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Gümüş Kupa'yı Fırat Üniversitesi, Bronz Kupa'yı ise Bitlis Eren Üniversitesi kazandı.

"Pizza Yarışması"nda Altın Kupa'yı Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesinden Melek Adıyaman, Gümüş Kupa'yı İnönü Üniversitesinden Nimet İnan, Bronz Kupa'yı ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Berkay Başoğlu kazandı. Kale Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Yaşar Can Ataş, projeyi üniversitenin Gastronomi Topluluğu ile birlikte hazırladıklarını ve jüri üyelerinin İstanbul’dan geldiğini belirtti. Ataş, yarışmanın Malatya'da ve bölgede üniversiteler arası ilk yarışma olduğunu ve her sene daha iyi şartlarda düzenlenmesinin amaçlandığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.