LNG yüklü tanker kaldırıldı

LNG yüklü tanker kaldırıldı
Burdur'da sıvılaştırmış doğal gaz yüklü tanker devrildi. Tankerin kaldırılmasıyla ulaşım tekrar sağlandı.

Burdur-Antalya kara yolunda meydana gelen olayda, Mustafa Irkıçatal'ın yönetimindeki 07 DDL 41 plakalı sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yüklü tanker, 17. kilometrede şarampole devrildi. Kazayı öğrenen acil servis, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri hızla olay yerine sevk edildi.

Tankerin sürücüsü Mustafa Irkıçatal, kaza sonucu yaralandı ancak sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Tankerin içeriğinin ilk başta LPG olduğu düşünülse de yapılan inceleme sonucunda sıvılaştırılmış doğal gaz olduğu belirlendi. Gaz sızıntısı tespit edilen tankeri kaldırmak için çalışmalara başlandı. Vinç yardımıyla şarampolden çıkarılan tankerde bulunan gaz, başka bir tankere aktarıldı.

Tankerin yoldan kaldırılmasıyla birlikte Burdur-Antalya kara yolu, yaklaşık 13 saat sonra tekrar trafiğe açılabildi. Ancak, tankerin gaz sızıntısının olduğu tarafa devrilmesi, çalışmaları zorlaştırdı. Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, bu durumun güvenlik önlemlerini artırdığını ve gece boyunca süren sızıntıyı kontrol altına almak için çaba harcandığını belirtti.

Ballak ayrıca, daha önce aynı bölgede benzer bir kaza yaşandığını hatırlatarak, bu deneyim sayesinde ekiplerin dikkatli hareket ettiğini ve olası bir faciayı önlediğini ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.