(AYDIN) - Kuşadası Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla fırın denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı Güvenli Gıda ve İş Yeri Hijyeni Denetim ekibi, fırınlarda hijyen, gramaj ve ruhsat kontrolleri yapıyor.
Denetim ekibi, fırınların imalathane bölümlerinin, un depolarının ve üretim malzemelerinin hijyen koşullarını gözden geçirirken, ekmeklerin gramajlarını da kontrol ediyor.
Denetimlerde, vatandaşların sağlıklı gıda alabilmesi için iş yerlerinin ruhsatları ve paketlenmiş ürünlerin son kullanma tarihlerine de dikkat ediliyor.
Belediyede görevli gıda mühendislerinin katılımıyla gerçekleştirilen kontrollerde, işletme sahipleri ve çalışanlara uygun kurallara dair bilgiler sunuluyor.
Kuşadası Belediyesi yetkilileri, Zabıta Yönetmeliği çerçevesinde denetimlerin artarak süreceğini ifade etti.