Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem! Ne temassız ne de şifreyle

Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem! Ne temassız ne de şifreyle

Kredi kartı ödemelerinde güvenliği arttırmak amacıyla önemli bir değişikliğe adım atıldı. Yeni ödeme yöntemini ise ilk uygulamaya alan o banka oldu.

Garanti BBVA, biyometrik kredi kartını tanıttığını resmen açıkladı. Garanti BBVA tarafından yapılan duyuruya göre, Türkiye'nin ilk biyometrik doğrulama özellikli kartı olan Bonus Platinum Biyometrik Kart artık Garanti BBVA'nın hizmet ağına dahil edildi.

Kart sahipleri, Bonus Platinum Biyometrik Kart ile birlikte verilen parmak izi tanımlama kiti sayesinde, kartlarına parmak izlerini birkaç basit adımda tanımlayabilecekler.

Picture background

ÖDEME NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Alışveriş sırasında ise kartlarını POS cihazının temassız alanına yaklaştırıp parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştirerek, parmak izlerinin doğrulanmasıyla ödemelerini saniyeler içinde, şifre girmeden tamamlayabiliyorlar.

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer'in açıklamasına göre, Türkiye'nin ödeme sistemlerinde dünya çapında en ileri teknolojileri sunduğunu belirtti. Süzer, Garanti BBVA'nın yıllardır Türkiye’nin en büyük ödeme platformlarını müşterileriyle buluşturduğunu ve sundukları yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Picture background

TEMASSIZ ÖDEMEYİ İLK ONLAR SUNMUŞTU!

2010 yılında Garanti BBVA'nın temassız ödeme teknolojisini Türkiye'ye ilk kez sunduğunu hatırlatan Süzer, pandeminin bu teknolojiyi yaygınlaştırdığını söyledi. Ancak, halen Türkiye'de ayda ortalama 146 milyon kart işleminin şifre girilerek yapıldığını belirtti. Garanti BBVA Ödeme Sistemleri olarak her zaman ödeme dünyasında dönüşüme öncülük ettiklerini ve Bonus Biyometrik kart ile müşterilere yeni bir teknoloji sunduklarını ifade etti.

Murat Çağrı Süzer, Bonus Platinum Biyometrik Kart ile müşterilerin artık ödemelerini parmak izi okutarak şifresiz, hızlı ve güvenli bir şekilde yapabileceklerini belirterek, PIN girme veya hatırlama zahmetinden ve temassız limit belirleme gerekliliğinden kurtulacaklarını ekledi.

Garanti BBVA, Bonus Platinum Biyometrik Kartı kullanıma sundu - FinTech İstanbul

Dünyada biyometrik bilgilerin en yüksek güvenlik doğrulama yöntemi kabul edildiğini, bu teknolojiyi Garanti BBVA kredi kartlarıyla müşterilere sunmaktan mutluluk duyduklarını ve bu yenilikle müşterilerinin hayatlarına değer katmayı hedeflediklerini ifade etti. Süzer, Garanti BBVA'nın teknoloji ve inovasyon kültürüyle her zaman önde olmaya ve yenilikçi çözümler üretmeye devam edeceğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.