Koç Üniversitesi'nin gizlice enflasyon araştırması yaptırdı! Fersah fersah yüksek çıktı

Koç Üniversitesi'nin gizlice enflasyon araştırması yaptırdı! Fersah fersah yüksek çıktı
Koç Üniversitesi’nin özel bir şirkete yaptırdığı enflasyon araştırmasının sonuçları, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ferah fersah üzerinden çıktı.

Merkez Bankası yıl son enflasyon beklentisini yüzde 36 olarak açıklarken Koç Üniversitesi’nin bir araştırma şirketine yaptırdığı gizli araştırmada yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 96 çıktı. Açıklama ENAG Başkanı'nından geldi.

Birçok ekonomi uzmanı Türkiye'de kötü giden ekonomik durumun düzeltilmesi için ilk olarak enflasyon rakamlarının doğru açıklanması gerektiğini savunurken Koç Üniversitesi'nin yaptırdığı son araştırma ise uzmanların uyarılarını destekledi.

enflasyon.jpg

Her ay ENAG'ın açıkladı enflasyon rakamları TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarını tartışılır hale getirirken Koç Üniversitesi'nin Konda araştırma şirketine yaptırdığı enflasyon anketi güne damgasını vurdu.

Araştırma sonuçlarını açıklayan ise ENAG Başkanı Veysel Ulusoy oldu. Prof. Ulusoy, yaptığı paylaşımda ise sadece Koç Üniversitesi’nin araştırma sonuçlarından hane halkı beklenti anketi sonuçları yer aldı.

kockonda.webp

Paylaşılan bilgiler arasında Nisan 2024 itibarıyla yıllık enflasyon beklentisinin yüzde 119, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 96 olduğu yer aldı. Çıkan sonuçların ise Merkez Bankası enflasyon beklenti anketinin neredeyse 3 katı olduğu dikkat çekti.

TÜİK MART AYI ENFLASYON AÇIKLAMASI

TÜİK 2024 Mart ayı itibariyle bir aylık enflasyon yüzde 3,16 oranında, 12 aylık enflasyon yüzde 68,50 oranında gerçekleştiğini açıklamıştı. Nisan ayı enflasyon sonuçları ise 3 Mayıs'ta açıklanacak.

Bağımsız ekonomistler ile akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubun (ENAG) ise Mart ayında enflasyonun yüzde 5,68 arttığını 12 aylık artışın ise yüzde 124,63 olarak gerçekleştiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.