Kilis'te Türk Mutfağı Haftası coşkusu

Kilis'te Türk Mutfağı Haftası coşkusu

Kilis'te 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel yemekler tanıtıldı ve büyük ilgi gördü.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Kilis'te yöresel lezzetler tanıtıldı.

Etkinlik, halaylarla başlayıp yemeklerin tanıtımı ve tadımıyla sona erdi. Kilis Valisi Tahir Şahin, Kilis Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Erkmen, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Atila Yıldırım ve diğer protokol üyeleri programa katıldı. Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Atila Yıldırım, Kilis mutfağının çevre illerin lezzetlerini harmanlayarak özgün bir kimlik oluşturduğunu vurguladı. Yıldırım, "Bu mutfak bizim değerimiz. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası'ndayız ve Kilis Belediyesi olarak gastronomimize sahip çıkıyoruz. Herkesi bu tatları denemeye davet ediyorum" dedi.

Tatlı Ustası İlhan Kilimci, "Her şey susar, katmer konuşur" diyerek Kilis katmerinin önemine dikkat çekti. Kız Meslek Lisesi öğrencileri de yöresel yemekleri tanıttı. Ülker Tavukçu, semirsek yapımını anlatırken, Sıla Güngör ise içli köftenin yapılışını ve lezzetini paylaştı.

Etkinlikte, yöresel yemek ve tatlıların tadımı büyük ilgi gördü. Kilimci, katmerin Kilis mutfağındaki özel yerini vurguladı. Gençlerin hazırladığı yemekler de katılımcılardan tam not aldı.

512910-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.