Aydın'ın Karacasu ilçesindeki küçükbaş kurban pazarında, hayvan üreticileri maliyetlerin iki katına çıktığını ancak hayvan fiyatlarının geçen yıla göre aynı kaldığını belirterek şikayetlerini dile getirdiler.
65 yaşındaki üretici Yücel Dağ, pazarın durgun olduğunu ve et fiyatlarının yüksekliğine rağmen canlı hayvan fiyatlarının düşük kaldığını ifade etti. Dağ, "Et kasapta 700 lira, bize geldiği zaman etin kilosu 300-400 lira. Bu fiyatları biz belirlemedik, başımızdakiler belirledi. 300 liraydı, çektiler canlı hayvanı 250'ye." dedi. Yem fiyatlarının 600-700 lira, samanın ise bulunmadığını söyleyen Dağ, kırsalda hayvancılık yapanların zor durumda olduğunu ve 14 bin lira emekli maaşıyla insanların hayvan alımının güçleştiğini vurguladı.
78 yaşındaki Hüseyin Dedeoluk ise çobanların azaldığını ve kurbanlık fiyatlarının hayvanın durumuna göre 10 bin liradan başlayıp 25 bin liraya kadar çıktığını belirtti. Satışların geçen yıla göre düşük olduğunu söyleyen Dedeoluk, Tarım Bakanlığı'nın çiftçiye yeterli ilgiyi göstermediğini ve girdi maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet etti. Dedeoluk, kasapta etin 650 lira olmasına rağmen kurbanlıkların kilosunun 350 liraya geldiğini ifade etti. Besici Halil Dere de yem fiyatlarının geçen yıla göre iki katına çıktığını ancak kurban fiyatlarının aynı kaldığını, bu nedenle para kazanamadıklarını ve sürekli zarar ettiklerini söyledi. Ahmet Aliden ise satışların düşüklüğünün hayvan sayısının fazla olmasından kaynaklandığını belirterek, hayvan sayısının nüfusa oranla yüksek olduğunu ve bu durumun piyasayı olumsuz etkilediğini dile getirdi. Aliden, yem fiyatlarının geçen yıla göre iki katına çıktığını ancak hayvan fiyatlarında artış olmadığını ve talebin az olması nedeniyle fiyatların yerinde saydığını ekledi. Hüseyin Yıldırım ise 85 kiloluk bir hayvana 20 bin lira verilmesinin düşük olduğunu, en az 27-28 bin lira olması gerektiğini ancak pazarın durgunluğu nedeniyle fiyatların yükselemediğini söyledi.