Karabük'te Türk Mutfağı Haftası coşkuyla kutlandı

Karabük'te Türk Mutfağı Haftası coşkuyla kutlandı

Karabük'te "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte, yöresel lezzetler tanıtıldı ve kültürel değerlerin korunmasının önemi vurgulandı.

Karabük'te düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde "Karabük Lezzet Şenlikleri" programı gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, programda yaptığı konuşmada, yöresel lezzetlerin kültürün önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Yavuz, Anadolu'ya ait tatların keşfedilmesi ve doğru tariflerle gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, "Bu toprakların değerlerini dünya ile paylaşmalıyız" dedi.

Etkinlikte, halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Vali Yavuz, gösterinin ardından stantları gezerek vatandaşlara Karabük'ün yerel mutfağına ait doğal ve geleneksel ürünlerden ikram etti. Katılımcılar, bölgeye özgü lezzetleri tatma fırsatı buldu.

519407-2.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.