"Kakava ateşi" yakıldı

"Kakava ateşi" yakıldı
Edirne'de Kakava ateşi büyük bir coşkuyla yakıldı.

Edirne'de, geleneksel Kakava-Hıdrellez Şenlikleri kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Kakava ateşi" yakıldı. Şenliklere katılan çok sayıda turist, Sarayiçi'nde yapılan kutlamalarda müzik eşliğinde eğlendi. Geleneksel kıyafetler giyen Roman müzik topluluklarının hareketli ezgilerine eşlik eden turistler, renkli ve neşeli bir atmosfer oluşturdu.

Kanuni Köprüsü'nde oluşturulan kortej, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde ateşin yakılacağı alana geldi. Program öncesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin tarihi günlerinden birini yaşadığını ifade etti.

Hıdrellezin barış, mutluluk, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirten Vali Sezer, "Tarihi, medeniyeti, huzuru, barışı simgeleyen Edirne'ye yurt içinden ve yurt dışından gelen herkesi misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Sezer, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri'nin uluslararası kültürel bir değer olduğunu vurgulayarak, bu değerin Edirne'de bulunmasının büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Kakava ateşinin bolluk, bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesi temennisinde bulunan Vali Sezer, tüm dileklerin gerçekleşmesini diledi.

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ise koordineli bir hazırlık süreci sonucunda başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, Edirne'nin dostluk, kardeşlik ve barışın kenti olduğunu vurguladı. Kakava ateşinin bereket, demokrasi, barış, mutluluk, adalet, sağlık ve insanca yaşamın simgesi olmasını dileyen Akın, şenliklerin hayırlı olmasını temenni etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.