İtalyan şefler açıkladı! Makarna haşlarken yapılan en büyük hata buymuş

İtalyan şefler açıkladı! Makarna haşlarken yapılan en büyük hata buymuş

Makarna, hem kolay pişmesi hem de lezzetli olması nedeniyle her evin vazgeçilmezi. Ancak makarna pişirimi sırasında yapılan bazı temel hatalar var. Peki makarna haşlarken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir? İşte yanıtı...

Makarna, başta ülkemiz olmak üzere dünya sofralarının en sık tüketilen ürünleri arasında yer alıyor. Makarnayı yıldızlaştıran temel nedenler arasında kolay pişirilebiliyor olması da yatarken, lezzeti de birçok kişiyi mest ediyor. Makarna haşlarken en büyük hataların başında yanlış su kullanımı gelir. İtalyan şefler, makarnayı pişirirken e az 5 litre su kullanılması gerektiğini belirtiyor. Çünkü suyun fazla kullanılması, makarnanın birbirine yapışmasının önüne geçer.

foto-2.webp

ÖNCE SUYU KAYNATIN, ARDINDAN MAKARNAYI EKLEYİN

Makarna haşlamak için suyu kaynatmadan makarna eklemek, pişirme sürecini olumsuz etkiler. Su kaynamadığı zaman makarna suda düzgün bir şekilde pişmez, birbirine yapışabilir, pütürlü olabilir. Ayrıca, bir püf noktası olarak, makarna kaynamayan suda pişerken nişasta dışarı çıkar ve bu da makarnanın yapışmasına neden olur. Makarna suyunun kaynamış olduğuna emin olduktan sonra makarnayı eklemelisiniz. Bunun için, suyu kaynatmaya başladıktan sonra makarnayı ekleyebilir ve sık sık karıştırarak pişirme sürecini başlatabilirsiniz.

foto1.webp

TUZ EKLEMEMEK YA DA AZ TUZ EKLEMEK

Makarnayı haşladığınız suya tuz eklemek, yalnızca lezzet açısından değil, aynı zamanda makarnanın pişme süresi ve dokusu açısından da önemlidir. Tuz, makarnanın dış kısmının pişmesini hızlandırır ve lezzetini artırır. Tuz, makarnanın içine işlediği için lezzetli bir makarna elde etmek için suya tuz eklemek gerekir. Genellikle her litre suya 1-2 yemek kaşığı tuz eklenmesi önerilir. Ancak tuz miktarını kişisel tercihinize göre ayarlayabilirsiniz. Tuzsuz suyla pişirilen makarna oldukça yavan olur ve diğer malzemelerle birleştiğinde yeterli lezzeti bulamayabilirsiniz.

İŞİN SIRRI MAKARNAYI KARIŞTIRMAK

Makarna haşlanırken, suya atılan ilk birkaç dakika içinde makarnaların birbirine yapışması oldukça yaygın bir hatadır. Bunu engellemek için makarnayı sık sık karıştırmalısınız. Bu, özellikle ilk başta önemli, çünkü makarna suya girdiğinde dış yüzeyi nişasta salar ve eğer karıştırılmazsa, bu nişasta yapışmaya neden olabilir. Makarnayı pişirmenin başında birkaç kez karıştırarak bu yapışmayı önleyebilirsiniz. Ayrıca, tencerenin dibine yapışan makarnaları engellemek için bu işlemi pişirme süresince arada bir tekrarlamak gerekir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.