İstanbul dahil 27 ilde girişler yasaklandı: Valiliklerden peş peşe kararlar

İstanbul dahil 27 ilde  girişler yasaklandı: Valiliklerden peş peşe kararlar

Türkiye genelinde 27 ilde valilik kararları ile çok sayıda bölgeye girişler yasaklandı.

Türkiye genelinde Valilerin başkanlığında toplanan Orman Yangınları Mücadele Komisyonları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahminleri doğrultusunda sıcaklıkların artacağı ve rüzgarın kuvvetleneceği bazı illerde harekete geçerek bir dizi önlem aldı.

sadasdsa.jpg

Yangınla mücadele ekiplerinin koordinasyonu ve görev dağılımı, hava ve kara araçlarının etkin kullanımı, yangın bölgesindeki yerleşim yerlerinin ve insanların tahliyesi ile güvenliği konularında esasların belirlendiği komisyon toplantılarında, kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve halkın iş birliği içinde çalışması gerektiğinin altı çizildi.

27 İLDE YASAKLANDI

Yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar nedeniyle Marmara'da 8, Ege'de 6, Akdeniz'de 5, İç Anadolu'da 4, Karadeniz'de 4 olmak üzere toplamda 27 ilde,1 Haziran-30 Kasım arasındaki farklı tarihlerde ormanlara girişlerin yasaklanması kararlaştırıldı.

Tabiat parkları, mesire alanları ve günübirlik kullanım alanlarında mangal, kamp ateşi, semaver ve benzeri ateş yakma faaliyetlerine yönelik düzenlemeler de komisyonlarca belirlendi ve bazı bölgelerde ateş yakılması tamamen yasaklandı. Bu kararlarla, sönmeden atılan sigara izmaritleri, kamp ateşleri ve pikniklerde kullanılan mangallar gibi dikkatsizlikten kaynaklanan yangınların önlenmesi hedefleniyor.

İşte yasak kararı alınan o iller:

556.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.