İslam Memiş 'Önemli bir tüyo veriyorum" diyerek açıkladı Bunu yapan ciddi rakamlar kazanacak

İslam Memiş 'Önemli bir tüyo veriyorum" diyerek açıkladı Bunu yapan ciddi rakamlar kazanacak
FED'in faiz kararı sonrası beklenen açıklamasını yapan İslam Memiş, "Size çok önemli bir tüyo veriyorum" diyerek altın ve dolarda dananın kopacağı tarihi söyledi.

Öncelikle ABD Merkez Bankası Fed faiz dünkü faiz kararını değerlendiren İslam Memiş, Fed faizi 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu hatırlatarak, Amerika Merkez Bankası'nın öngörülebilir bir banka olması nedeni ile piyasaların bunu önceden fiyatladığını söyledi.

İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası piyasaların ters köşeye yatmadığını belirtti.

"POWELL'IN ENFLASYON İTİRAFI ÖNEMLİYDİ"

Dün 21.30'de Fed Başkanı Powell'in açıklamalarında çok havalarda uçmadığını ve güvercin tonunda yorumlarda bulunduğunu belirten İslam Memiş özellikle enflasyon noktasındaki itiraflarının ise çok çarpıcı olduğunu söyledi.

Powell'in yüzde 2 enflasyon hedeflerinden uzak olduklarını söylemesi, düşüşün erken almasını beklemediklerini söylemesinin önemli olduğunu belirten İslam Memiş kendisinin de küresel enflasyon düşüşü beklemediğini söyledi.

memisic.jpg

TÜRKİYE ENFLASYONU NE OLUR?

Türkiye'de enflasyonun düşeceğini düşünenlere ise "hayal kurmayın" diyen İslam Memiş, 'geçici bir enflasyon yok kalıcı bir enflasyon var' diye konuştu. Türkiye'de enflasyon verisinin 'yüzde 70 civarında açıklandığını göreceğiz' diye konuşan İslam Memiş baz etkisinden dolayı gerileyen bir enflasyon olacağını söyledi.

İslam Memiş, TÜİK açıkladığı enflasyon rakamı ile hane halkının hissettiği enflasyon rakamı arasında yüzde yüzlük bir fark olması nedeni ile hane halkının hissettiği enflasyon oranlarına odaklanmak gerektiğine dikkat çekti.

"ALTIN VE GÜMÜŞTE ÖNEMLİ BİR TÜYO VERİYORUM"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve gümüşte önemli bir tüyo vereceğini söyleyerek yatırımcıların nasıl daha kazançlı olacağını açıkladı.

Memiş, manipülasyon ortamında yatırımcının parasını koruması için yapması gerekenlere olduğunu ve Te

altineldi.jpg

DOLARDA DÜŞÜŞLER KALICI DEĞİL

Dolar kurunun 32 lira 35 kuruş seviyelerinde baskılandığını ve yatay seyirde olduğunu söyleyen Memiş sosyal medyada doların 25 liraya ineceğini yazanları gördüğünü ancak ancak 'Düşüşler kalıcı mı? diye soranlara yanıtının "hayır" olduğunu vurguladı. Memiş daha önce olduğu gibi yıl sonu doları 40 lira ve üzerinde beklediğini tekrarladı.

dolar1.jpg


Dolar'ın 25 bin liraya inmesi için ancak Merkez Bankası politika faizleri yüzde 80'e çıkarması gerektiğini ve yine de doların birkaç hafta sonra 30'lu seviyelere çıkacağını savundu.

EURO DOLAR PARİTESİNDE 1.80 SEVİYESİNİ BEKLİYORUM

Euro Dolar paritesinde beklenen 1.08 seviyesinin gerçekleşmediğini ancak yükseliş ve toparlanma olduğunu söyleyen Memiş, 1.08 seviyesini beklemeye devam edeceğini söyledi.

ONS ALTINDA DÜŞÜŞLER 2200 SEVİYESİNİ BULABİLİR

Parite tarafında ons altın 2288 dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan İslam Memiş dün gün içinde 2326 dolar seviyesine kadar yükseldiğini belirterek 2280'lik dolar seviyesinin kritik öneme sahip olduğunu ve aşağı yönlü kırılırsa düşüşlerin 2200 seviyesine kadar devam edebileceğini söyledi.

BEKLEDİĞİMİZ 2280 DOLAR BU HAFTA GERÇEKLEŞTİ

Fed kararı sonrasını değerlendiren İslam Memiş," Bizim özellikle beklediğimiz rakam 2280 dolar seviyesi. FED'e kadar 2280-2380 aralığını takip edeceğimize yönelik uyarılar yapmıştım. Dün 2300 dolar seviyesine atak gerçekleşmiş olsa da orada tutunamadı ancak beklediğimiz 2280 dolar bu hafta gerçekleşmiş oldu." diye konuştu.

İslam Memiş dolardaki bu düşüşlerin kısa vadeli süreceğini söyledi ve 2200 dolara kadar düşüş trendinin devam edebileceğini vurguladı.

GRAM ALTINDA 2 BİN 400 TL'NİN ALTINI TAKİP EDECEĞİZ

Gram altın fiyatının serbest piyasada 2435 lira seviyesinde olduğunu hatırlatan İslam Memiş, gram altının ons altından negatif yönde etkileneceğini ve muhtemelen 2 bin 400 lira seviyesinin altına sarkacağını söyleyerek gram altında takip edilecek rakamın 2 bin 400 lira seviyesinin altındaki rakamları olacağını aktardı.

YATIRIM ARAÇLARINDA SERT DALGALANMALARA HAZIR OLUN

14 Nisan'da 'artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dediğini hatırlatan İslam Memiş "Nisan'da belirsizlikler vardı, savaş manipülasyonla devam edecek. Piyasaya pimi çekilmiş bir bombayı bıraktılar. Mayıs ve Haziran ayında manipülasyonlar devam edecek" dedi.

Yatırımcıların yatırım araçlarında sert dalgalanmalara hazır olmaları gerektiğini belirten İslam Memiş bu iki aylık süreçte yapılması gerekenleri vurguladı.

YAPMANIZ GEREKEN TEK ŞEY VAR

İslam Memiş yatırımcının yapması gereken tek şeyi örneklerle anlattı.

İslam Memiş Mayıs ve Haziran ayı boyunca eline TL geçen yatırımcının da döviz geçen yatırımcının da hemen bunları emtia ile takas yapmasının gerektiğini vurguladı.

TEMMUZ'DA DANANIN KUYRUĞU KOPACAK

İki ay boyunca geniş bant aralığında sert dalgalanan piyasalara hazırlıklı olmanın şart olduğunu söyleyen İslam Memiş "2 hafta önce başlattılar bu manipülasyon piyasasını, 2 ay sürdürecekler. Ben sizi Temmuz ayına hazırlıyorum. Temmuz ayında yine dananın kuyruğu kapacak, Temmuz ayında yine agresif yükselişlerin geleceğini hep birlikte göreceğiz." diye konuştu.

İslam Memiş, yükseliş yönünde beklentilerinin sürdüğünü 3000 bin dolar ons altın tarafında, 3000 lira gram altın tarafında yükseliş beklediğini söyledi. İki aylık süreçte sert düşüş ve sert yükselişlerin olabileceğini ancak yıl sonu beklentisinin değişmediğini vurguladı.

EN KARLISI DOLARLA ALTIN ALMAK, YAPANLAR KAZANDI

Dolarla altın almanın daha karlı olacağını hep söylediğini ve sabırlı olan yatırımcılar ciddi anlamda kazandığını belirten İslam Memiş "81 bin 200 dolar seviyesinde olan 1 kilogram külçe altının değeri şu an 74 bin 890 dolar seviyesinde... Yani 2 hafta içinde 1 kilogram külçe altında 6 bin dolardan fazla bir değer kaybı yaşandı. Yani biz ons altın tarafında yükselişlere kanıp altın alsaydık, dolar hazırlığında olmasaydık bu kazançtan feragat edecektik. Nasıl yaptık, Dolar biriktirmeye devam ediyoruz. Biz dolarla altını daha ucuza alacağız." diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR UYANIDA BULUNACAĞIM

Kendisine yöneltilen sorulara yanıt veren İslam Memiş,

"Elinde TL var gram altın almalı mıyım? Evet
Gümüş almalı mıyım? Evet
Euro/TL almalı mıyım Evet
Dolar/TL olmalı mıyım? Evet yanıtlarını verdi.

ELİNDE 100 BİN LİRA PARA VAR GRAM ALTIN ALAYIM MI?

Elinde 100 bin lirası olan bir yatırımcının 50 bin lirası ile gram altın alabileceğini söyleyen Memiş diğer 50 bin lira ile dolar alınması gerektiğini belirtti.

PARİTE İŞLEMİNİ NASIL YAPARSINIZ?

"Elimde 20 gram altınım var. Ve elimde bir de dolarım var. Parite işlemini nasıl yaparsınız? "sorusuna yanıt veren İslam Memiş "Sadece iki enstrüman var. Altın ve Dolar, sadece bu ikisi arasında işlem yapın. Arada herhangi bir Türk Lirası işlemi bulunmasın. Kapalıçarşı'ya gittiğiniz zaman sadece 'Altını dolarla kaça veriyorsun? Dolarla altını kaça alıyorsun? diye sorun. " diye konuştu. İslam Memiş Doları satarak, Türk Lirası ile altın almanın parite olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.