İslam Memiş altının yükseleceği tarihi açıkladı

İslam Memiş altının yükseleceği tarihi açıkladı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yükseleceği ve düşeceği tarihleri açıkça söyleyerek vatandaşı uyardı.

Selin TURŞAK/ KAMU SON HABER

Altın fiyatlarındaki dalgalanmaları yatırımcı ve vatandaş yakından takip ediyor. Dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlilik piyasaları da etkilemeye devam ediyor. Dün gram altın 1650 lirayı aştı. Gram altın serbest piyasalarda 1666-1672 lira arasında satılmaya başlayınca yatırımcılar ve vatandaş altının fiyatının ne olacağını araştırmaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yükseleceği ve düşeceği tarihi açıklayarak vatandaşı uyardı.

"CUMA GÜNÜ ONS ALTIN FİYATI DÜŞECEK"

Gram ve çeyrek tarafında yaşanan yükselişlerin döviz kaynaklı olduğunu söyleyen Memiş, "Özellikle xauusd paritesinde 1960 dolar seviyesinin altında bir tıkanıklık görülüyor ve hafta kapanmadan, cuma gününe kadar ben ons fiyatlarının 1928 doların altına düşeceğini tahmin ediyorum. Buradaki düşüşün gram altına yansıyıp yansımayacağı ise net değil çünkü perşembe günü Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararına piyasalar geçen ay olduğu gibi sürpriz bir tepki verirse dövizde yeniden hızlı bir yükseliş ve bu yükselişin beraberinde Türk lirası karşısında değerlenen bir altın görebiliriz" dedi.

Ons tarafında yaşanan düşüşün son düzeltme olduğunu belirten Memiş, altının bu tarihten sonra yoluna hızlı yükselişlerle devam edeceğini söyleyerek yılsonuna kadar 2350 dolarlık beklentisinin devam ettiğini açıkladı.

"AĞUSTOS AYINDA YÜKSELMESİNİ BEKLİYORUM"

Gram tarafında da 2000 liranın aşılacağının mümkün olduğunu ifade eden Memiş, "Fed'in faiz kararı, açıklanan enflasyon verileri sonrası bir sürpriz olmazsa hareketsiz kalmak yönünde olacaktır. Toplantı sonunda açıklamalar gelse bile arka arkaya 2 toplantıdan da faiz kararının çıkmaması piyasalarda güçlü bir etki yaratacak ve dolar endeksinde geri çekilme, emtia fiyatlarında ise ciddi bir yükselişin başlayacağını görebiliriz. Altının ağustos ayı itibariyle yükselmesini bekliyorum. Bu yüzden ons altında 2000 doların altından alım yapmak için yılın son fırsat günlerini yaşıyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.